Grejanje u skloništima životinja

Skloništa za životinje postala su sastavni deo života u modernoj metropoli. Omogućuju vam da uklonite vagabalnu životinju sa ulice, iako ga pružate pravilnoj nezi, a istovremeno pričvrstite stanovnike grada od moguće agresije i infekcija iz uličnih mačaka i pasa.

Vrste i oblici skloništa za životinje

Postoje dva organizaciona oblika skloništa za životinje:

 1. Državne i opštinske institucije: finansiraju se na štetu regionalnih (manje često federalnih) sredstava. Prema zakonodavstvu Ruske Federacije, životinja u takvom skloništu može biti najviše 182 dana.
 2. Privatno: finansiraju se ne-podatnim sredstvima, korporacijama ili privatnim pojedincima, mogu se izdati kao privatno preduzeće ili u ime pravnog lica kada se registruje mora biti u vlasništvu ili na raspolaganju zemljište.
Vrste i oblici skloništa za životinje

Postoje i ilegalne: kada stan ili stambena zgrada sadrži veliki broj životinja izabranih sa ulice. Aktivnosti takvih “organizacija” su ilegalne, ali je opasno iz medicinske tačke gledišta, jer su zakonski propisani standardi i zahteve hranjenja, veterinara, kao i pravilni sanitarni i higijenski uslovi pritvora za životinje, zakonski propisani za službene organizacije .

Opšti zahtevi za ventilaciju u skloništima životinja

Jedan od ovih zahteva je obavezno prisustvo prirodne ili mehaničke ventilacije u svim sobama skloništa. Naravno, ventilacioni uređaj treba razmotriti odvojeno za svaki slučaj. Ponekad dovoljno uobičajeni sistem za ventilaciju prostorija, ali u nekim slučajevima. Za skoro sva skloništa, najbolje rešenje je ventilacija snabdevanja i ispuha, što vam omogućava da eskalirate čist vazduh i uklonite razrađene.
Takođe je naznačeno u regulatornim pravnim dokumentima da odgovarajući uslovi za pritvor životinja podrazumevaju prisustvo grejanja, međutim, u stvari, ovaj artikal se ili ne poštuje ili prolazi sa velikim kršenjima.

Opcije grejanja u skloništu

Praksa pokazuje da je grijanje u životinjskim skloništima ili odsutno ili je predstavljeno u jednoj od sledećih opcija:

 1. Centralizovani (baterije): Karakteristično je uglavnom za državne institucije, jer imaju veće područje od privatnih skloništa.Toplota se isporučuje iz elektrane, a zimi, zbog velikih područja, to često nije dovoljno.
 2. Peći na drva: uobičajeno u pretvorenim privatnim kućama.Ova opcija grejanja nije samo ekonomična (ne mogu da priušte svi privatni trgovci da kupuju broj ogrevnog drveta za celu zimu), ali i izuzetno opasnost od požara.
 3. Grijanje pare, koje je trenutno zabranjeno građevinskim kodeksima i pravilima.
 4. Prenosni električni uređaji: grejači, lampe i tako dalje.Zimi se koriste u kućama u kojima je grejanje odsutno.Kao rezultat toga, vlasnici dobijaju ne samo ogromne račune za električnu energiju (čak ni sa ekonomičnom upotrebom), već i pretnju za život, jer su ovi uređaji izuzetno opasnost od požara.
Opcije grejanja u skloništu

Nažalost, trenutno ne postoji jasno razvijeni zakonodavni okvir o tome kako da se grejanje u skloništu za životinje i svi nastoje da se ovo pitanje reše nezavisno, najčešće – kupovinom istih prenosnih električnih uređaja.

Međutim, alternativne opcije za rešavanje problema se trenutno pojavljuju, a jedna od najefikasnijih i ekonomičnijih opcija zagrevanja skloništa za životinje je upotreba uređaja koji rade iz obnovljivih izvora energije, na primer, sa energije sunca.

Kako napraviti grejanje u skloništu za životinje jeftino i efikasno

Šta je helijum -collector?Ovo je ravan, jednostavan za održavanje uređaja koji je instaliran na krovu zgrade (ili na zidu) i apsorbuje sunčevu svetlost, pretvarajući ga u energiju za grejanje.
Sa relativno malim ulaganjima, solarni kolektor ima niz konkurentskih prednosti:

 • Nedostatak računa električne energije.Naknada za električnu energiju je veći članak troškova, posebno u privatnim prihvatilištima životinja, a heliokolker vam omogućava da uštedite dobro.
 • Jednostavno u radu.Jednostavnost dizajna omogućava vam da sami instalirate solarnu bateriju, a odsustvo dodatnih detalja znači jednostavnost korišćenja uređaja i minimizira rizik od kvara i neuspeha.
 • Sunčev kolekcionar ne proizvodi štetne emisije u atmosferu, to je apsolutno siguran za ljude i životinje i uređaj je kao prijateljsko okruženje.
 • Savremeni dizajn privlači pažnju i u ovom slučaju je to važna prednost, jer je važno da sponzori znaju da se novac ne troši, a za potencijalne vlasnike životinja, prisustvo takve tehničke novine je izuzetno razlog sklonište, čak i iz radoznalosti.
 • Sposobnost da se efikasno zagreje čak i te sobe kojima električna energija neže se sažeti iz jednog ili drugog razloga.

Gledajte katalog grejnih uređaja

Podijeli svoju ljubav