Istorija pronalaska sunčevog razvodnika

Sadržaj:

  1. Ko je izumio solarni kolektor?
  2. Rad na osnovu finansijskog fonda m.i.t

Istorija pronalaska Sunčevog razvodnika počinje 1880. godine, kada je američki etnograf Edvard Mors pokazao “termičku kutiju”, postavljajući je na južnom zidu kuće zainteresovanima za javnost. Zraci su dopreli kroz proizvod, kroz rupe posebno napravljene u njemu, zagrejli ga i proizveli struju naravno.Razvoj je izazvao veliko interesovanje za naučne krugove Amerike i primio puno odobrenja odgovora.

Ko je izumio solarni kolektor?

Autorstvo ovog pronalaska Sunčevog kolekcionara pripada Franku Valker-u, građevinskim i gradskim zvaničniku koji je radio na obali Tihog okeana Sjedinjenih Država i Britanske kolumbije na prelazu 19. i 20. veka.Patentirao je uređaj koji se široko koristio na jugu Kalifornije za grejne zgrade za različite svrhe.

Rad na osnovu finansijskog fonda m.i.t

Finansijski fond M.i.t osnovao je bogataš bostonski po imenu Godfrei Lovel da prouči mogućnosti korišćenja energije sunce za grejne zgrade.Pošto je izumljen solarni kolektor, sprovedeno je puno studija na osnovu ove organizacije.

Eksperimenti na korišćenju ovog uređaja za grejne rezervoare za vodu doprineli su uvođenju struktura koje su dale do 48% toplote potrebne za spavaće sobe nove Engleske u zimskoj sezoni.Efektivna arhitektonska rešenja, zajedno sa solarnim kolektorima, omogućila su minimiziranje troškova potrošnje energije potrebne za funkcionisanje sistema električne grejanja treće eksperimentalne zgrade M.i.t od 1949. do 1952. godine.

Istorija pronalaska Sunčevog razvodnika i dalje uvozi svo najnovije tehnološko kretanje i ovaj proces se ne može smatrati potpunim.Efikasnost savremenih uređaja već vam omogućava da opremite puni sistem za grejanje i ventilaciju industrijskih i stambenih prostorija.

Istorija pronalaska sunčevog razvodnika
Podijeli svoju ljubav