Mokri zidovi u zatvorenom prostoru: uzroci i rešenja

Uzroci mokrih zidova u sobama

Uzrok mokrih zidova je kondenzat, koji je formiran zbog prekomerne vlage kuće, kao i zbog neefikasnog radnog sistema ventilacionog sistema.
Da bi se pravilno utvrdilo razlog zašto su zidovi vlažni, potrebno je obratiti pažnju na faktore:

 1. Vreme godine kada su zidovi vlažni;
 2. Proksimitet temelja i pod kojim se primećuje povećana vlažnost;
 3. Spoljni zid ili unutrašnji;
 4. Skala problema: Koliko i koliko često se zidovi vlaže, koliko dugo ostaje efekat vlažnosti.

O tim razlozima možete početi da rešite problem. Kompleks mera zavisi od svakog specifičnog slučaja, najčešće će joj zahtijevati izolaciju sobe spolja ili iznutra i obavljati dobar sistem ventilacije, koji će ukloniti vlagu, prilagođavati i na taj način prilagođavanje mikroklime.

Šta da uradite ako je zid vlažan: rešavamo problem pojedinačno

Šta da uradite ako je zid vlažan: rešavamo problem pojedinačno

Situacija ne dozvoljava sezonsku instalaciju bojnog brojača ili otvaranje prozora sobe. Ovde vam je potreban skup mera koji će rešiti ovaj problem, dok bi trebalo da bude efikasno, jeftino, pogodno.

 1. Zidovi u privatnoj kući zimi i jeseni su vlažni zbog smrzavanja spoljne zida. Ovo je takođe karakteristično za zgrade nove zgrade u kojoj se izolacioni sloj postavi ili sa greškama ili uopšte nije postavljen.
  Stoga, prvo morate izolirati strukturu napolju.Zatim – sušite i očistite problematične površine na zidovima i provodite ventilaciju.Ne štedite na njemu, jer će biti skuplje da se stalno ponavljate popravku i uklanjanje plijesni.
 1. Ventilacija sobe je pogrešno organizovana. To se manifestuje u kondenzaciji na čašama i džemperima na zidovima pored prozora, u nekim slučajevima su vladile i druge sekcije zidova.Postoji nekoliko rešenja:
 • Ako govorimo o sekundarnom stambenom zalihu, najčešće će biti potrebno čišćenje i uklanjanje ispražnjenja ventilacionog sistema.
 • Moguće je da je sistem ventilacije već postavljen sa greškama ili je jedan od rezidenata izvršio popravke i prekršio opštinu opšte kuće.U ovom slučaju je potrebna popravka ili organizacija dodatnog cirkulacije vazduha.
 • Ako se bilo koji određeni deo zidova stalno mokri, preuredite nameštaj ili uklonite sve nepotrebne stavke sa zida: Možda vazduh ne može ući u ovu stranicu zbog gomile stvari.
 1. Loša hidroizolacija. Ovu opciju dobro potpisuju vlasnici apartmana na prvom i poslednjem podovima.Da bi se rešili problem, potrebno je pronaći izvor curenja kroz koji voda ulazi u zgradu, a zatim je stavila dobru ventilaciju, koja će vam pomoći da se spreči dalje vlaženje zidova, oštećenja nameštaja i oštećenja podrške strukturama.

Zašto su zidovi vlažni u termokupatilu?

Zašto su zidovi vlažni u termokupatilu?

Razlog je jednostavan – razlika u temperaturi unutar i spolja. Kada se sauna aktivno koristi, obična prirodna ventilacija se ne nosi sa radom. Izvori kondenzata su:

 • visoka vlažnost;
 • Visoke temperature u zatvorenom prostoru, kao rezultat toga, postoji velika razlika između temperatura unutar i spolja;
 • sa greškama napravljene ventilacionim sistemom;
 • Pogrešne izrade u toplotnoj izolaciji kupke.

Posledice dobijanja vlage na zidovima su očigledne:

 • uništavanje pratećih struktura, propadanje drveta;
 • širenje plijesni, gljivica i štetnih mikroorganizama za zdravlje;
 • Loša estetska vrsta sobe;
 • Musti miris, koji se tokom vremena ne može ukloniti.

Dobra ventilacija će vam pomoći da se oslobodi viška vlage.Prirodna ventilacija sa zadatkom ne može se baviti.Potrebno je da se kupalično kupali sa dodatnim ventilacijom izduvnih (ili snabdevanja i ispušnih).Ukloniće vlažni vazduh iz sobe, zamenjujući ga suvim i svežim.

Mokar zid garaže – šta da radite?

Najčešće je uzrok mokrih zidova u garažama:

 1. greške u proračunima tokom dizajna;
 2. “Inovacije” u kvartu – na primer, sprovođenje uzora građevinskog rada koji menjaju nivo podzemne vode (polaganje cevi);
 3. Netačna toplotna izolacija i hidroizolacija zidova i poda.

Sve ovo dovodi do kršenja temperature i razmene vazduha i kao rezultat toga, akumulacija kondenzata. Vlaga šteti ne samo dizajnu garaže i zdravlja, već i na štetu i uništavanje stvari i mehanizama u strukturi.

Prilikom rešavanja problema, potrebno je saznati uzrok zidova zidova, a zatim iscrptati garažu i otklonite uzrok vlažnosti, a zatim obratite pažnju na ventilacioni sistem, zamenjujući prirodno sa snabdevanjem i ispušnom gašenjem .

Šta da uradite ako vam je zid vlažan u magacinu ili u hangaru?

Šta da uradite ako vam je zid vlažan u magacinu ili u hangaru?

Vetar u magacinu preti kompaniji sa direktnim gubicima, jer se proizvodi (ili roba) čuvaju u nepravilnim uslovima.

Da biste izbegli ovaj problem, potrebno je odmah da obratite pažnju ventilacionog sistema skladišta ili hangara. Ali ako se kondenzat i kalup već pojave, važno je sušiti sobu, čist, dezinfikovati i mašu oštećene površine zidova, a zatim (ako je potrebno) izolirati sobu, a zatim očistite postojeći sistem ventilacije, ako je potrebno, povećava se snaga.

U ovom slučaju je važno razumeti koju vrstu robe ili proizvoda se čuva u magacinu i na osnovu toga izaberite materijale za čišćenje površine i eliminišu vlagu, jer postoje sredstva koja se ne mogu koristiti u prostorijama u kojima se ne mogu koristiti u sobama u kojima se ne može koristiti , prehrambeni proizvodi ili zrno.

Isti savjeti su relevantni za prostorije za hangar.

Šta da radite ako se zidovi navlaže u proizvodnoj sobi?

Ako je unutrašnji zid vlažan u proizvodnoj sobi, ovaj problem se mora odmah rešiti: pod pretnjom, servisiranjem opreme i zdravlje radnog osoblja.

Povećana vlažnost vazduha doprinosi širenju infekcija, je tlo za pojavu različitih vrsta kalupa, spor između gljivica i mikroorganizama.Pored toga, kalup šteti opremi i pratećim strukturama zgrade, pokvari estetsku vrstu sobe, povećava troškove grejanja i kozmetičkih popravka.

Stoga je na prvim znakovima kondenzacije važno pronaći uzrok širenja vlage.Najčešće se takav problem pojavljuje u jesenjem zimskom periodu zbog karakteristika ventilacije i grejanja takvih prostorija.

Možda će biti potrebno izolirati zid napolju, dok je zamrznut i čišćenje područja oštećenih vlagom iznutra.Međutim, ponekad je dovoljno za uklanjanje sistema ventilacije (ili opremiti sobu dodatnim kanalom priliva i odlivom vazduha).

Efektivna ventilacija protiv vlažnih zidova u prostorijama bilo koje vrste

Efektivna ventilacija protiv vlažnih zidova u prostorijama bilo koje vrste

Obično se na početnim fazama kondenzacije, problemi mokrih zidova podcenjivani i prepuštaju gravitaciji, što dovodi do ozbiljnih posledica i visokih troškova u budućnosti.

Važno je shvatiti da ako je zid vlažan u kući, onda nije dovoljno da otvorite prozor, jer se vlažni vazduh neće ispružiti, posebno u jesenjem-zimskom periodu.Mnogi koriste lokalne grejače, verujući da to rešava problem.U stvari, sušenje i zagrevanje prostorija privremeno eliminišu posledice, ali ne uklanjaju uzrok oštećenja.Kao rezultat toga, situacija se ponovo ponavlja i ponovo.

Potrebno je da istovremeno konfiguriše sistem ventilacije i sistem grejanja.

Međutim, svaki dodatni sistem ventilacije podrazumeva troškove, jedan-vreme – za isporuku i ugradnju;I trajno – za električnu energiju i održavanje.

Postoji li način da smanjite ove troškove?Specijalisti u oblasti ventilacije i grejanja solarne lisice veruju da postoje.

Solarna ventilacija sa grejanjem – ekonomska zaštita od zidova zidova

Privatna kuća, hangar, garaža, kupatila ili proizvodna soba – u bilo kojoj sobi se može ugraditi solarni kolektor zraka.

Instalacija takvog kolektora pruža sobu sa pravilnom ventilacijom, bez potrebe za troškovima električne energije.

Uređaj štedi održavanje, jer je konstruktivno jednostavno.Moguća je instalacija na krovu ili zid.Pored toga, nasuprot uređajima koji rade sa struje, solarna baterija je vatrootporna i ekološki prihvatljiva.

Idite na katalog opreme

Izaberite Solarni kolektori

VIŠE U KATALOGU
Podijeli svoju ljubav