Kako se otarasiti buđi na tavanu

Buđ na tavanu nastaje kada se množe štetne gljivice. Zašto je buđ na tavanu? Glavni razlog za ovaj problem je prekomerna vlaga. Višak vlage nastaje usled loše ventilacije ili izolacije prostorije od kiše i snega.

Šta uzrokuje buđ na tavanu

Kako se otarasiti buđi na tavanu

Evo nekoliko problema:

  • neprijatan miris vlage, opšte pogoršanje mikroklime stambenih prostorija;
  • uništavanje strukture  (truleće drvo);
  • pretnja po zdravlje ljudi (ne potcenjujte posledice formiranja buđi: izaziva iscrpljenost tela, vrtoglavicu, mučninu itd.);
  • oštećenje imovine pohranjene u potkrovlju.

Na tavanu je bilo buđi: šta da radim?

Ako se buđ već formirala, onda se mora eliminisati. Bela buđ se može sama uništiti. Trebaće:

Na tavanu je bilo buđi: šta da radim?
  • potopiti područja;
  • neutralisati gljivicu posebnim preparatima;
  • uklonite buđ metalnom četkom;
  • koristite zaštitni poklopac.

Ako je došlo do faze crne buđi, često je potrebno potpuno promeniti daske konstrukcije ili se obratiti tehničkoj službi za pomoć profesionalaca.
Da ne biste morali da rešavate pitanje “kako ukloniti buđ sa potkrovlja”, morate voditi računa o visokokvalitetnoj ventilaciji.


Ventilacija potkrovlja može se organizovati korišćenjem:

  1. mehaničkih električnih ventilatora;
  2. uređaja koji skladište sunčevu energiju.

Prva opcija ima takve nedostatke kao što su zavisnost od električne mreže (otuda i troškovi plaćanja električne energije) i složenost instaliranja sistema.

Kako trajno ukloniti buđ sa tavana solarnom energijom

Gde je buđ na tavanu, shvatili smo. Da bi se rešio problem, potrebna je organizacija visokokvalitetne ventilacije. Da li je moguće implementirati sistem koji ne zahteva operativne troškove? Jeste.
Upotreba solarne energije za ventilaciju prostorija je popularna ne samo u Rusiji, već iu inostranstvu (Evropa, Amerika, Azija). Uređaji zahtevaju samo jednokratne troškove – za kupovinu i instalaciju.
Akumulacija i transformacija sunčevih zraka moguća je u bilo kom regionu i u bilo koje doba godine. Više ne morate da se pitate: „Ako se na tavanu pojavi buđ, šta da radim?“. Moguće je i pristupačno zaštititi svoj dom uz pomoć trenutno najjeftinijeg načina od takve smetnje kao što je buđ na tavanu.

Oslobodite se buđi na tavanu

Izaberite Solarni kolektori

VIŠE U KATALOGU
Podijeli svoju ljubav