Projekat Montechevo: CWP Europe ulaže 360 miliona eura u najveću solarnu elektranu u Crnoj Gori

Potpisani sporazum o saradnji i sprovođenju društveno odgovornih aktivnosti između glavnog grada Cetinja i kompanije Sun Horizon Podgorica otvara put za razvoj i uspešnu realizaciju projekta Montechevo, koji će biti jedna od najvećih investicija u proizvodnju energije iz obnovljivih izvora u našoj zemlji, sa značajnim koristima za glavni grad Cetinje i Crnu Goru. Pročitajte više na veb stranici investitor.me.

Izgradnja solarnog postrojenja će započeti 2025. godine, a vrednost investicije iznosi 360 miliona eura. Nakon puštanja u rad, Montechevo će postati najveća solarna elektrana u Crnoj Gori.

Projekat Montechevo
Photo by: Gustavo Fring

Projekat Montechevo, koji realizuje kompanija CWP Europe, donosi značajne investicije u razvoj solarnih izvora energije u Crnoj Gori. Postrojenje će postati najveća solarna elektrana u zemlji, donoseći brojne prednosti glavnom gradu Cetinju i Crnoj Gori. Saradnja između kompanija Sun Horizon i Prijestonica Cetinje takođe obuhvata podršku lokalnom poslovanju, unapređenje infrastrukture i stvaranje radnih mesta za lokalno stanovništvo. Projekat Montechevo ima za cilj razvoj ekološki svesne zajednice i doprineće poboljšanju stanja u oblastima ekologije, ekonomije, društva i drugih sfera. Ovaj projekat odražava posvećenost kompanije CWP Europe razvoju obnovljivih izvora energije i dekarbonizaciji regiona, što predstavlja važan korak u borbi protiv klimatskih promena.

Podijeli svoju ljubav