Uporedite i smanjite troškove grejanja

Smanjenje troškova grejanja je važno pitanje koje uzbuđuje vlasnike vikendica, industrijskih i drugih zgrada za poslovanje.Visoki trošak tradicionalnih snaga energije da stalno upoređuju cene različitih opcija za organizaciju grejanja u potrazi za sposobnostima da minimiziraju finansijsko opterećenje za plaćanje računa.

Poređenje troškova prilikom korišćenja uobičajenih sistema grejanja

Poređenje troškova grejanja vrši se koristeći primer zgrade čije područje zauzima 100 kvadratnih metara.m, sa visinom zida od 2,7 m. Proračun primenjuje približne podatke, omogućavajući vam opštu predstavu o troškovima grejanja kada koristite najpopularnije sorte goriva.

Po želji, formula za izračunavanje se može menjati, zameniti u njima brojevi koji karakterišu prostorije sa drugim parametrima.To će razjasniti primljene informacije.Početni uslovi biće sledeći:

Poređenje troškova prilikom korišćenja uobičajenih sistema grejanja
 • Trajanje sezone grejanja je 7 meseci;
 • Rad kotla traje 50% ukupnog vremena;
 • Jedinica merenja toplotne snage kotla poslužiće kao KV * H;
 • Visoka izolacija sobe;
 • za grejanje 1 kvadratnih metara.m (što će u zapreminu biti do 3 kubne metra) životnog prostora biće potrebno oko 0,1 kV termičke snage kotla;Da bi ispunio tačnije proračune u regionima centralne Rusije, koristi se pokazatelj 41 vata na 1 kubnom metru.m.

U proseku vam je potreban kotao sa indikatorom snage od 10 kV da zagrevate zgradu ovih dimenzija.Njegovo kontinuirano funkcionisanje (24 sata dnevno) će zahtevati proizvodnju 7200 kV * H tokom 30 dana rada, odnosno 50% utovara, 3600 kVh će biti potrebno.

Ovaj broj će služiti kao osnovni za izračunavanje troškova zagrevanja sobe.Pomnožite ga prihvaćenim brojem meseci grejne sezone, dobijamo 25200 kVh godišnje.Računovodstvo pojedinačnih karakteristika specifičnih zgrada, njihov geografski položaj i klimatske karakteristike područja, međutim, zahteva korekciju matematičkih operacija, međutim, u svrhu upoređivanja troškova zagrevanja kuće koristeći različite nosače energije, to nije važno.

Cena upotrebe ogrevnog drveta za bojler od čvrstog goriva

Sasvim je teško izračunati cenu ogrevnog drveta, jer to zavisi od mnogih faktora:

 1. region prebivališta;
 2. vrsta drva;
 3. vlaga ogrevnog drveta;
 4. vrsta ponude (seckana ili runda);
 5. Troškovi isporuke.

Prosečna cena za seckano ogrevno drvo ima 2 hiljade rubalja / kubik.Prosečni pokazatelj njihove mase je 650 kg, a trošak – 3,08 rubalja.po kilogramu.Proizvodnja toplote u iznosu od 1 kV * H zahteva potrošnju od 0,4 kg energije za svaki sat, oblikovati cenu 1,24 rubalja.Za godinu, dakle, za proizvodnju 25200 kVh * H, morat ćete potrošiti 31248 rubalja.

Cena upotrebe uglja za bojler od čvrstog goriva

Cena za 1000 g uglja određuje se u zavisnosti od pokazatelja njegovih svojstava, u proseku je 2 rubalja.Da bi se proizvela toplota u iznosu od 1 kVh * H, potrebno je 200 g braon uglja, finansijski troškovi za to će zahtevati iznose od 0,4 rubalja.

Razvoj broja toplote godišnje za grejanje navedenog područja (25200 kV * h) koštaće najmanje 10080 rubalja.

Cena upotrebe dizel goriva za rad kotla na tečno gorivo

Da biste kupili 1 L dizel goriva, potrebno je 29 rubalja, ovaj obim je dovoljan za proizvodnju 10 kV * H toplota (tačan račun će zavisiti od produktivnosti opreme).

Stoga će cena od 1 kV / sat biti 2,90 rubalja, kada se ova vrednost pomnoži sa indikatorom Potrebno po godini (25200 kV * h), ispada da će tokom 12 meseci biti utrošeno  73080 rubalja.

Cena proizvodnje toplote kroz bojler pomoću prtljažnika gasa

Cena po kubnom metru glavnog gasa u regionima Rusije je 5,46 rubalja.Proizvodnja toplote u količini od 1 kV * H zahteva da potroše oko 0,1 kubnih metara.M od energije i u skladu s tim, troškovi su u iznosu od 0,55 rubalja.

S obzirom da će u godini biti potrebno da se proizvede 25200 kVh, upotreba gasnog kotla za grejanje u sobi koštaće vas 13860 rubalja.

Cena proizvodnje toplote kroz kotao koristeći tečni gas

Cena proizvodnje toplote kroz kotao koristeći tečni gas

Instalacije za proizvodnju toplote zahtevaju potrošnju od 100 g za proizvodnju energije 1 kVh po ceni po kilogramu nosača energije na 22 rubalja.Cena od 1 kV u ovoj situaciji kreće se oko 2,2 rubalja.

Za proizvodnju 25200 kVh * H Termičke energije godišnje, biće vam potrebno 55440 rubalja.

Troškovi grejanja pomoću kotla koji radi na električnoj energiji

Oko 1,03 kVh električne energije se troši za proizvodnju toplote u iznosu od 1 kVh.Njegov trošak prilikom obračuna je 2,24 rubalja.Za 1 kVh, to će biti oko 2,31 rubalja.

Da bi se dobio obim toplotne energije potrebne za grejanje zgrade tokom cele godine, naime 25200 kVh, dobićete iznos od 58212 rubalja.

Troškovi proizvodnje toplote preko kolektora solarnog vazduha

Sunce je izvor slobodne energije, pa se troškovi njegovog plaćanja ne uzima u obzir u proračunima.Važno je osmisliti koji procenat toplote je potreban za zagrevanje zgrade koja prima energiju od tradicionalnih nosača energije. Ali može se zameniti.

U oblastima sa dovoljnim brojem sunčevih svetla koje stiže na površinu, može dostići 100%, a u oblasti sa nedovoljnom izolacijom će biti ograničeno na 30%.U bilo kojoj od ovih situacija koristeći specijalizovanu opremu, smanjiće troškove grejanja i postići će značajne ušteda u finansijskim sredstvima.

Period otplate Sunčevog vazdušnog kolektora SOLAR FOX u proseku je od 12 do 36 meseci zbog smanjenja troškova.

Poređenje troškova za ugradnju inženjerskih sistema grejanja

Navodni troškovi sastavljanja uobičajenih grejnih proizvoda za stanovanje sastoji se od sledećih pozicija:

Poređenje troškova za ugradnju inženjerskih sistema grejanja
 • Dizajn i ugradnja unutrašnjih i spoljnih mreža;
 • cena kotla sa pričvršćivanjem;
 • instalacija i veza kotla i drugih uređaja za grejanje;
 • Cena cevi i fitinga;
 • Skup instalacija i uređaja za zagrevanje sa unutrašnje strane prostorija.

Da instalirate električni kotao u sobi sa ukupnom površinom od oko 100 kvadratnih metara.M Finansijski troškovi će iznositi približno 135 hiljada rubalja, bojler od čvrstog goriva koštaće 280 hiljada rubalja i gasa – oko 375 hiljada rubalja.U nekim slučajevima, posebno za instaliranje ili zamenu uređaja za grijanje na plin biće potrebna dozvola specijalizovane kontrolne organizacije.

Smanjenje troškova grejanja korišćenjem solarnog razvodnika je opipljivo u fazi kupovine i montaže uređaja.Za procenjenu površinu od 100 kvadratnih metara.M će trebati SF4-VC model vredan 42205 rubalja i cena dodatne opreme na njega (set montiranja na krovnu i izduvnu jedinicu) je 16152 rubalja.Instalaciju vrše stručnjaci kompanije SOLAR FOX.

Smanjite troškove grejanja

Izaberite solarni kolektor

KATALOG
Podijeli svoju ljubav