Grejanje vikendice: potražite optimalno rešenje

Grejanje vikendice: potražite optimalno rešenje

Nije uobičajeno da su vikendice od istih konstrukcija kao stambene zgrade. Uglavnom su privremene male prostorije, lagane konstrukcije, koje se mnogo češće koriste u situacijama kada nije potreban stalni boravak, jer su ekonomične i ne zahtevaju složeno održavanje. Čak ni inženjerski sistemi nisu uvek u potpunosti implementirani: pre svega, to se tiče vodosnabdevanja i kanalizacije. Istovremeno, neizbežno je potrebno rešiti pitanje izbora efikasnog načina zagrevanja vikendica.

Kako mogu zagrejati vikendicu (koja su sredstva, njihove prednosti i mane)

Sredstva koja obezbeđuju snabdevanje toplotom su obavezna za upotrebu u bilo kojoj prostoriji u klimi većine regiona Rusije. Ugradnja punopravnog sistema grejanja u loše izolovane zgrade za privremeni boravak najčešće se ne čini ekonomski opravdanim. Grejanje prostorija u zemlji često je komplikovano nedostatkom stabilnog snabdevanja električnom energijom, a zimi – potpunog sezonskog gašenja.

Rešavanje problema kako zagrejati vikendicu, ako nema grejanja, zahteva uzimanje u obzir sledećih nijansi:

  • sezonskog boravka i nemogućnost redovne punopravne brige o uređajima za grejanje;
  • dostupnost resursa za organizovanje sistema grejanja za letnju rezidenciju (struja, gas);
  • obim finansijskih ulaganja;
  • rizik od gubitka imovine usled nedovoljne zaštite i krađe.

Poređenje sredstava za grejanje za seoske kuće i privremene kuće

Opcija sistema grejanjaPrednostiMane
Uređaji za grejanje na gasInstalacije se razlikuju po mobilnosti i multifunkcionalnosti. Pogodni su ne samo za zagrevanje kuće, već i za igralište, verandu, grejanje staklenika, plastenika i grebena.Gasifikacija letnjih vikendica nije jeftino zadovoljstvo. Upotreba cilindra za gas zahtevaće poštovanje dva uslova: prisustvo sopstvenog transporta i benzinske pumpe u blizini.
Električni infracrveni grejačiUređaji se mogu montirati na zid, plafon, pa čak i sakriti ispod zida ili tapeta. Postoji veliki izbor u performansama uređaja ove vrste – postoji izbor za svaki ukus. Proizvodi su izuzetno ekonomični u pogledu potrošnje energije.Nestabilno napajanje može dovesti do prekida dovoda toplote.
Električni konvektoriUređaji su sigurni u radu (kućište se praktično ne zagreva), lako se montiraju na zid ili pod i funkcionišu bez potrebe za stalnim nadzorom. Princip rada konvektora vam omogućava da brzo zagrejete prostoriju zbog mešanja vazdušnih masa.Rad konvektora zahteva konstantno snabdevanje električnom energijom.
Hladnjaci uljaUređaji su mobilni i sposobni da održavaju optimalnu temperaturu u prostoriji, uz poštovanje pravila rada.Jedinice su često teške, isušuju vazduh i nisu bezbedne – njihovo telo je veoma vruće tokom rada, što može izazvati povrede u domaćinstvu. Oni zavise od kontinuiranog snabdevanja električnom energijom, nivo njihove potrošnje je određen snagom proizvoda.
grejači ventilatoriUređaji ovog tipa su lagani i izuzetno mobilni. Oni su u stanju da brzo zagreju prostoriju, efikasno mešajući vazduh.Toplotni topovi zahtevaju stalno snabdevanje električnom energijom za rad. Takođe nisu dizajnirani da rade neprekidno.
PećiPostoji nekoliko vrsta peći. Razlikuju se po vrsti goriva koje se koristi za rad, dimenzijama i funkcionalnosti. Ova opcija grejanja je nezavisna od dostupnosti električne energije.Da biste instalirali peć i skladištili gorivo, moraćete da obezbedite određeno mesto. Ne može svaka seoska kuća biti opremljena sličnim dizajnom zbog upotrebe laganih osnova i opcija poda. Proces sagorevanja zahteva stalan nadzor kako bi se izbegao požar.
Solarni kolektoriOprema se lako instalira, omogućava vam da implementirate lokalni sistem grejanja i ekonomično grejanje letnje kuće bez gasa i struje; može raditi u odsustvu vlasnika. Za rad uređaja koristi se energija sunčeve svetlosti i nisu potrebni dodatni finansijski troškovi.Solarna snabdevenost određenog regiona je odlučujući faktor za efikasnost kolektora.

Praksa korišćenja solarnih kolektora za grejanje vikendica

Princip rada kolektora je aktiviranje solarnog panela sunčevom svetlošću, nakon čega uređaj filtrira i zagreva vazduh u prostoriji, dodatno ga mešajući sa ventilatorom. Tehnika zagrevanja vazduha u vikendici omogućava vam da brzo podignete temperaturu u prostorijama.

Potpuno autonoman mehanizam za rad uređaja pruža mogućnost zagrevanja prostorija čak i u hladnoj sezoni, kada vlasnici nisu prisutni na dachi. Stalno održavanje temperature iznad 0°C štiti objekat od prevremenog habanja, oštećenja stvari i materijala kao posledica kondenzacije, buđi.

Grejač za kuću u letnjoj vikendici

Izaberite Solarni kolektori

VIŠE U KATALOGU
Podijeli svoju ljubav