Grejanje vikendice

Grejanje vikendice

Grejanje vikendice pruža udobne uslove za život: temperature iznad +20 stepeni, suve tople prostorije. Bez grejanja, zgrada počinje da se urušava. Vrste autonomnog grejanja vikendice:

  • gasni;
  • električni;
  • voda;
  • sunčan.

Grejanje u vikendici na gas

Sistem grejanja na gas vikendice se koristi ako postoji gasovod u blizini ili je moguće kupiti gasne boce. Grejanje vikendice zahteva troškove plaćanja računa, koji se povećavaju u jesensko-zimskom periodu. Ukoliko tokom izgradnje objekta nije planirano grejanje na gas, za to će biti potrebna dozvola.
Ne ostavljajte kotao bez nadzora – curenje gasa može izazvati eksploziju.

Grejanje na struju

Električni kotlovi za grejanje se postavljaju na pod ili zid. Sastoje se od grejnog elementa, izmenjivača toplote i kontrolne jedinice. Sistem nije zaštićen od kvara usled prenapona, zahteva troškove kako bi se obezbedio nesmetan rad (troškovi električne energije). Kratak spoj može izazvati požar.

Grejanje vodom

Sistem za grejanje vode u vikendici zasniva se na upotrebi kotla. Povezan je sa čvrstim gorivom, tečnim gorivom, gasom ili električnom opremom. Da bi se stvorilo potpuno autonomno grejanje vikendice, montiraju se dva ili tri generatora toplote.
Ako se koristi sistem grejanja vikendice sa prirodnom cirkulacijom rashladne tečnosti, proračuni neophodni za polaganje cevovoda moraju se izvršiti što je moguće tačnije i tačnije, inače se efikasnost sistema smanjuje.

Grejanje vikendice

Solarno grejanje vikendice

Moderno solarno grejanje vikendice zasniva se na cirkulaciji vazduha kroz ulazne i izlazne ventile. Zagrejani vazduh ulazi kroz ulazni ventil, a izduvni vazduh se ispušta kroz izlazni ventil. Sistem se napaja solarnom energijom.

Prednosti solarnog grejanja

Moderno grejanje vikendice uz pomoć solarne energije je uobičajena pojava u Evropi. U Rusiji je to takođe jedna od najpopularnijih ekonomičnih opcija za grejanje vikendice, koja se koristi od Krasnodara do Vladivostoka u jesen i zimu, leto i proleće. Sistem ne zahteva operativne troškove, bezbedan je i zaštićen od oštećenja usled prenapona. Grejanje vikendice sa solarnom opremom je lako izvesti: ugradnja uređaja nije naporna ili skupa.

Kupite solarni kolektor za vikendicu

Izaberite Solarni kolektori

VIŠE U KATALOGU
Podijeli svoju ljubav