Grejanje kuće za goste

Grejanje kuće za goste

Grejanje pansiona pruža udobne uslove za boravak gostiju. Opcije grejanja pansiona su različite.
Nezavisni sistem grejanja kuće za goste znači da se svi elementi sistema grejanja nalaze unutar kuće. Dakle, grejanje ne zavisi od organizacija za snabdevanje toplotom.
Organizacija stalnog grejanja je opravdana ako ljudi žive u pansionu tokom cele godine. Ako pansion prima goste isključivo sezonski, možete se snaći ugradnjom kvalitetne ventilacije, a za grejanje koristiti privremeno grejanje. Ovo će uštedeti novac.

Grejanje gostinjske kuće: načini

Sistem grejanja na gas u gostinjskoj kući.

Potrebno je doneti nosilac energije ili ugraditi gasni cilindar. Druga opcija je isplativija: korišćenje gasa za grejanje je jeftinije od korišćenja električne energije, ali samo ako postoji gasovod u blizini.

Mogućnost grejanja pansiona na struju.

Električno grejanje kod kuće se koristi ako postoji stalna veza sa dalekovodima. Nedostaci ovog sistema: finansijski trošak, ograničena dostupnost, rizik od požara, kratki spojevi, nestanak grejanja usled pada napona u mreži.

Vodeni način zagrevanja pansiona.

Glavni element sistema je kotao na čvrsto gorivo, tečno gorivo, gas ili električni kotao. Instalirajte 2 ili više generatora toplote i primenite sistem automatskog prebacivanja između njih u slučaju da jedan od vrsta goriva nestane. Sistem je efikasan ako su u fazi projektovanja i implementacije indikatori izračunati apsolutno ispravno.

Ove metode zagrevanja gostinjske kuće su popularne, ali se razlikuju ili po složenosti instalacije ili visokim operativnim troškovima.

Grejanje solarnom energijom je četvrti način zagrevanja pansiona.

Grejanje solarnom energijom je četvrti način zagrevanja pansiona.

Grejanje kuće za goste sa uređajima koji se napajaju sunčevom svetlošću – solarnim kolektorima – uobičajeno je u Evropi, SAD, Rusiji i Aziji.
Uređaj se postavlja na krov ili zid zgrade, kada sunčeva svetlost udari u njega, počinje da se zagreva i pumpa topli vazduh u prostoriju.

Razlozi popularnosti solarnih grejača za kuće za goste:

  • rade samostalno, bez stalnog nadzora;
  • uštedite novac – solarna energija je besplatna;
  • sigurno – neće biti požara zbog kratkog spoja, curenja gasa;
  • koriste se čak i u udaljenim delovima zemlje, gde nema strujnih i gasovoda.

Kupite solarni kolektor za kuću za goste

Izaberite Solarni kolektori

VIŠE U KATALOGU
Podijeli svoju ljubav