Pitanja organizovanja lokalne ventilacije u zgradama različite namene

Lokalni ventilacioni uređaji uklanjaju zagađeni vazduh iz tačaka njegovog formiranja (izduvna verzija) ili dovode svež vazduh (dovodni vazduh). Često se koriste u proizvodnim okruženjima, kao i u kuhinjama.

Sorte lokalnih ventilacionih sistema

Savremena industrija nudi širok spektar opreme za dovodnu i izduvnu lokalnu ventilaciju u stambenim i industrijskim prostorijama.

Lokalno snabdevanje

Sorte lokalnih ventilacionih sistema

Organizacija lokalnog dovodnog ventilacionog sistema ne zahteva značajna finansijska ulaganja, radno intenzivnu instalaciju i održavanje. Najčešće se koristi za ventilaciju industrijskih prostorija sa povećanom štetnošću (na primer, kada se oslobađa velika količina gasova i opasnih hemijskih elemenata) i prodaje se u različitim verzijama.

  1. Princip rada sistema lokalne ventilacije prema vrsti vazdušnih oaza podrazumeva odvajanje prostora unutrašnjeg prostora zgrade pomoću pokretnih pregrada visine oko 2-2,5 m za dovod rashlađenih vazdušnih mlaznica.
  2. Vazdušna zavesa – stvorena pomoću grejača ventilatora instaliranih u blizini prozora, vrata ili peći.
  3. Vazdušni tuš – organizacija aktivnog priliva prečišćenog svežeg vazduha velikom brzinom. Tehnologija omogućava dobru cirkulaciju vazdušnih masa kroz prostoriju zbog njihovog mešanja.

Lokalni izduvni gas

Značajni pokazatelji štetnosti ili povećane formacije stranih mirisa i vlage (kao što se dešava u kuhinji) zahtevaju upotrebu lokalne izduvne ventilacije, dizajnirane da ukloni izduvne vazdušne mase iz ograničenog prostora u zgradi. Postoje specijalizovani usisni sistemi za uklanjanje gasova i čađi, zagađenja dima i prašine.

  • Usisni usisnici na brodu su mehanizmi otvorenog tipa dizajnirani da neutrališu opasna jedinjenja masivnim uklanjanjem izduvnih vazdušnih masa.
  • Poluotvoreni izduvni sistemi su ventilacioni sistemi, čiji su primeri aspiratori i kišobrani. Pre izbora i ugradnje takvih konstrukcija, potrebno je izvršiti proračune kako bi se utvrdilo da li njihova snaga odgovara zapremini vazduha koji treba ukloniti.
  • Lokalni izduvni sistemi ne dozvoljavaju toksičnim supstancama da uđu u glavni deo prostora prostorije i u stanju su da obezbede usaglašenost sa sanitarnim i tehničkim standardima radnih uslova u organizaciji na visokom nivou.

Postoje određena pravila i zahtevi za ugradnju i rad lokalne izduvne ventilacije na poslu:

  1. proizvodni objekti u kojima se akumuliraju gasovi i druga štetna jedinjenja moraju biti hermetički zatvoreni;
  2. opasne materije se moraju izvlačiti iz prostorije prema putanji određenoj njihovim prirodnim svojstvima (sklonost taloženju ili velika isparljivost);
    potrebno je poštovati dimenzije opreme utvrđene regulatornim dokumentima, inače lokalni sistem ventilacije radnog mesta može ometati obavljanje svojih dužnosti od strane zaposlenih.

Besplatna organizacija autonomnih lokalnih sistema ventilacije

Kolektori vazduha koji se koriste za organizovanje lokalne ventilacije u zgradama omogućavaju stvaranje autonomnih i ekonomičnih sistema. Solarna energija je besplatna i ne zavisi od dostupnosti i nesmetanog rada električnih mreža.

Solar Fox oprema se lako instalira i obezbeđuje automatsku obnovu vazduha u prostoriji. Može se koristiti kao glavni ili dodatni ventilacioni sistem, u zavisnosti od karakteristika prostorije i zahteva za intenzitetom njene razmene vazduha.

Dodatne prednosti sistema baziranih na solarnim panelima su njihova protivpožarna sigurnost i sposobnost da se nose sa viškom vlage u prostorijama, sušenju i zagrevanju po potrebi. Ovo je ekološki prihvatljiva i pristupačna oprema koja se isplati za kratko vreme tokom rada.

Pogledajte katalog opreme

Izaberite Solarni kolektori

VIŠE U KATALOGU
Podijeli svoju ljubav