Pregled grejača za potkrovlje: izbor jeftinog i efikasnog grejanja

Nedovoljno zagrevanje potkrovlja ne dozvoljava efikasno korišćenje prostorija, stvara rizik od ubrzanog habanja rešetkastog sistema i termoizolacionog sloja krova. U hladnoj sezoni, potkrovlje se zamrzava, a sa odmrzavanjem, zidni i krovni materijali su zasićeni vodom. Drvo nabubri i počinje da trune, metalne konstrukcije rđaju, završna obrada je prekrivena mrljama i plesni. Soba postaje neprikladna čak i za skladištenje stvari i zahteva veliki remont.
Da biste to izbegli, dovoljno je odlučiti kako zagrejati potkrovlje. Vlasnik kuće je zainteresovan za izbor opreme koja:

  • Održava istu temperaturu u celoj prostoriji.
  • Omogućava vam da optimizujete troškove grejanja.
  • Ne zahteva složeno povezivanje i održavanje.
  • Može da radi bez ljudske kontrole.

Kako zagrejati potkrovlje?

Kako zagrijati potkrovlje?

Za grejanje se koriste različita rešenja, u zavisnosti od konfiguracije prostorije, njene površine i drugih karakteristika. Ako je grejanje potkrovlja potrebno u sezonskom stanovanju (na primer, u seoskoj kući), onda bi najbolja opcija bila napuštanje tradicionalnog grejanja u korist instaliranja autonomne opreme koja se uključuje samo kada je potrebno.
Teže je u vikendici tokom cele godine: odabrani uređaj mora stalno održavati ugodnu temperaturu tokom čitavog jesensko-zimskog perioda. A ako je u isto vreme potrebna velika količina skupih resursa, troškovi održavanja kuće mogu se višestruko povećati. Najskuplja opcija je ugradnja električnih grejača i grejača ventilatora.
Ali zagrevanje potkrovlja iznad kupatila može se stvoriti uz minimalnu potrošnju. Mnogi vlasnici uglavnom odbijaju da koriste dodatno grejanje: da bi se prostorija zagrejala, dovoljno toplote se diže sa donjeg sprata. Ali u slučaju hladnih zima, bolje je imati rezervni plan: nezavisni ekonomični grejač. Štaviše, danas je moguće nositi se sa grejanjem bez upotrebe električne energije. Kako se to radi?

Kako zagrejati potkrovlje bez struje?

Električna energija je skup energent. Da biste smanjili troškove tokom grejne sezone, preporučuje se odabir opreme koja ne troši ovaj resurs. Kolektori vazduha su dobra alternativa, rade na solarnu energiju:

  1. Ravnomerno zagrejte prostoriju bilo koje oblasti (rade na principu toplotnog ventilatora).
  2. Oni ne troše plaćene energetske resurse: grejanje potkrovlja neće zahtevati nikakva ulaganja (osim početnih troškova kupovine opreme).
  3. Pogodno za ugradnju u neelektrifikovane prostorije, prostorije sa povećanim zahtevima protiv požara: na primer, za grejanje potkrovlja iznad kupatila.
  4. Oni ne stvaraju rizik od kratkog spoja i mogu se koristiti bez kontrole ljudi: kuća će uvek biti topla.

Sumirajući

Organizacija autonomnog grejanja uz minimalne troškove zahteva pažljiv pristup izboru opreme. Sve veći broj vlasnika kuća odbija električne uređaje zbog visokih troškova njihovog rada: ako vam je potrebno stalno grejanje u hladnoj sezoni, upotreba električne energije značajno povećava troškove održavanja vikendice.

Dobra alternativa je zagrevanje potkrovlja solarnom energijom. Uređaj efikasno rešava problem održavanja stabilne visoke temperature i istovremeno ne zahteva nikakve troškove za svoj rad. Ovo je zaista ekonomična opcija.

Izaberite grejač koji štedi energiju

Izaberite Solarni kolektori

VIŠE U KATALOGU
Podijeli svoju ljubav