Solarna energija za zadovoljenje potreba turističke infrastrukture

Uobičajena strategija smanjenja troškova u putničkom biznisu je ušteda na računima za komunalne usluge. Dakle, jedna od opcija za smanjenje troškova energije je upotreba sijalica male snage. Obezbeđuje do 10% “profita”, ali može negativno uticati na iskustvo posetilaca.
Grejanje prostora je još teže optimizovati.

Optimizacija troškova održavanja hotela: iskustvo iz celog sveta

Solarna energija za zadovoljenje potreba turističke infrastrukture

Poznat način smanjenja troškova održavanja turističkih baza je tehnologija Smart House: analizira situaciju u sobama i kontroliše rad inženjerskih sistema. Ova šema vam omogućava da fleksibilno prilagodite rad klima uređaja, radijatora, lampi za osvetljenje i smanjuje troškove energije za skoro polovinu.
Treba napomenuti da je instalacija i konfiguracija ovakvih sistema skup poduhvat: troškovi opreme, instalacije, konfiguracije i održavanja. Stoga, Smart House nije pogodan za male hotele, kampove, vlasnike kuća za goste.
Sa ograničenim budžetom, pronalaženje alternative je neophodno. Jedna alternativa je solarna energija. Za turističku infrastrukturu, to je besplatan izvor, koji se može koristiti za ventilaciju, grejanje i osvetljenje.

Primena alternativnih izvora energije u inostranstvu

Primena alternativnih izvora energije u inostranstvu

Solarni paneli za proizvodnju električne energije i kolektori za grejanje i ventilaciju imaju široku primenu kako u južnim tako i u severnim zemljama. Specijalizovana oprema se obično instalira pored tradicionalnih inženjerskih sistema.

Solarna energija za turističku infrastrukturu se koristi u svim klimatskim uslovima.

  • U hotelu Split, koji se nalazi u naselju Podstrana u Hrvatskoj, voda se zagreva pomoću solarnih panela.
  • Nemački Steigenberger-Hotel dobija energiju iz alternativnih izvora, dok je korišćenjem savremene tehnologije ventilacije, indukcionih šporeta i LED lampi njegova ukupna potrošnja smanjena za 40%.
  • Južni zidovi Crovne Plaza Copenhagen Tovers u Danskoj su spolja opremljeni fasadama koje su solarni paneli.

Domaće iskustvo u korišćenju solarnih panela u turističkom poslovanju

Hotel „Ruska godišnja doba“, izgrađen u Sočiju, jasan je primer integrisanog korišćenja solarne energije u turizmu. Zgrada ima 255 mikromorfnih tankoslojnih fotonaponskih modula Rramac Luce MCPH P7L sa snagom od 125 V svaki za organizaciju sistema napajanja. Maksimalno, dnevna proizvodnja je veća od 320 kVh, a godišnja 39,73 MVh.

Rezimirajući: kako iskoristiti solarnu energiju za turizam i uštedjeti?

Rezimirajući: kako iskoristiti solarnu energiju za turizam i uštedjeti?

Zadaci koji se rešavaju upotrebom opreme na bazi solarnih panela su:

  • električne energije;
  • obezbeđivanje ventilacije prostorija;
  • grejanje.

Besplatna solarna energija vam omogućava da ne uštedite na udobnosti gostiju i zaposlenih bez ugrožavanja budžeta turističkog objekta, kao i da obezbedite mikroklimu koja je povoljna za očuvanje zgrade, materijala, inventara i opreme, bez obzira na godišnje doba. Ventilacija pansiona je moguća čak i u periodima odsustva osoblja i posetilaca.

Industrijski i kućni sistemi za grejanje i ventilaciju kompanije Solar Fox mogu se lako montirati na bilo koju ravan i integrisati u postojeća inženjerska rešenja koja se koriste u zgradi bez dodatnih troškova. Mogu biti opremljeni senzorima, što im omogućava da se kontrolišu pomoću tehnologije Smart Home.

Sigurnost u svakodnevnom korišćenju solarne energije za hotele i kampove postiže se uvođenjem sistema zaštite od kratkih spojeva ili požara. Dozvole regulatornih organa za ugradnju i puštanje u rad vazdušnih solarnih kolektora nisu potrebne.

Idite u katalog opreme koja će vam pomoći da uštedite

Izaberite Solarni kolektori

VIŠE U KATALOGU
Podijeli svoju ljubav