Ventilacija u bungalovu

Ventilacija u bungalovu

Bungalov je lagana prigradska stambena zgrada. Važan aspekt je udobnost ljudi koji tamo žive. Kvalitetna ventilacija u bungalovu pomaže da se nosi sa ovim zadatkom, kao i sa nekim od sledećih:

 • održavati ugodnu temperaturu vazduha;
 • eliminisati visoku vlažnost;
 • sprečiti pojavu buđi i kondenzacije na zidovima;
 • obezbediti dovoljno kiseonika;
 • eliminisati prašinu u prostoriji.

Moraju se poštovati sledeći standardi ventilacije u bungalovu:

 1. temperatura vazduha 20–25°C;
 2. vlažnost 45–60%.

Vrste ventilacionih sistema u bungalovu

Sistem ventilacije bungalova može biti prirodan ili prisilan.
Sa prirodnom ventilacijom, vazduh se recirkuliše usled dejstva gravitacionih sila: hladan vazduh istiskuje topli vazduh. Za prirodnu ventilaciju dovoljno je otvoriti i zatvoriti prozore, vrata i druge otvore. Ovim pristupom, kontrola se vrši ručno, a sistem ne može efikasno da radi u toploj sezoni, jer će vazduh “stajati” i neće cirkulisati.

Metode prisilne ventilacije

Vrste ventilacionih sistema u bungalovu

Prinudni sistem može biti:

 1. snabdevanje;
 2. auspuh;
 3. dovod i izduv.

Sistem snabdevanja obezbeđuje dovod svežeg vazduha kroz dovodne ventile. Izduvni sistem uklanja izduvni vazduh kroz izduvne kanale. Naravno, da biste organizovali pravilnu ventilaciju u bungalovu, potrebna vam je kombinacija dovodnih i izduvnih kanala.
Sistem snabdevanja i izduvavanja se sastoji od:

 • mehanički ventilatori;
 • filteri;
 • uređaji za kontrolu i upravljanje.

Mehanički ventilatori se napajaju električnom energijom. Kao rezultat toga, postoje dodatni troškovi za električnu energiju. Takođe, sistem je podložan kvarovima zbog napona. Instalacija zahteva visok nivo tehničke obuke i radno je intenzivna.

Pravilna ventilacija u bungalovu sa solarnom energijom

Da bi se ispunili standardi ventilacije u bungalovu, nije potrebno instalirati složen sistem ventilacije koji zavisi od električne energije. Rusko i strano tržište pružaju mogućnost kupovine opreme na solarnu energiju. Sunce je izvor neiscrpne besplatne energije dostupne u bilo kom regionu i zimi i leti. Solarni kolektori – ventilacija u bungalovu, organizovana bezbedno, efikasno i bez troškova plaćanja računa.

Kupite solarni kolektor za bungalov

Izaberite Solarni kolektori

VIŠE U KATALOGU
Podijeli svoju ljubav