Visoka vlažnost u podrumu

Koja vlažnost treba da bude u podrumu? Ne bi trebalo da bude previsoko da bi struktura mogla da se nosi sa svojim glavnim zadatkom – obezbeđivanjem sigurnosti povrća, konzervirane hrane, pića itd. Standardi vlažnosti u podrumu preporučuju da ova cifra ne prelazi 95%. Ako govorimo, na primer, o krompiru, onda vrednost od 85% deluje kao donja granica. U suprotnom, krtole će se osušiti. Takođe je važno obratiti pažnju na indikatore temperature. Za isti krompir, optimalna temperatura skladištenja je 2–5 °C.
Ako se krše standardi vlažnosti u podrumu, stvaranje viška vlage dovodi do sledećih problema:

  • uskladišteni proizvodi se pogoršavaju;
  • pojavljuje se buđ opasna po ljudsko zdravlje;
  • police i pregrade su deformisane i trunu;
  • postoji neprijatan miris koji prodire u stambene prostore.

Dakle, povećana vlažnost u podrumu negativno utiče na imovinu, stanje samih prostorija i zdravlje ljudi.

Kako smanjiti vlažnost u podrumu

Visoka vlažnost u podrumu

Ako u podrumu postoji visoka vlažnost, onda prirodna ventilacija nije dovoljna i mora se uvesti prisilna ventilacija. Zadatak pravilne ventilacije je da eliminiše visoku vlažnost u podrumu i obezbedi protok svežeg vazduha.
Automatizacija za snižavanje vlažnosti u podrumu zasniva se na delovanju mehaničkih ventilatora koji se napajaju električnom energijom.

Automatska instalacija koja će spasiti podrum od vlage

Shvatili smo da ako je velika vlažnost u podrumu, to dovodi do brojnih problema. Da biste se zaštitili od posledica, neophodno je da indikatori vlažnosti vazduha budu u skladu sa standardima. Ali kako postići ovu usklađenost bez povećanja troškova električne energije? Rešenje je oprema na solarni pogon.
Takvi uređaji se nude na inostranom i ruskom tržištu. Oprema se lako instalira i ne zahteva operativne troškove. Uređaji su u stanju da akumuliraju i pretvaraju energiju sunčeve svetlosti u bilo kom regionu. Solarno odvlaživanje je efikasno rešenje za održavanje vlažnosti u podrumu na optimalnom nivou tokom cele godine.

Oslobodite podrum od visoke vlažnosti

Izaberite Solarni kolektori

VIŠE U KATALOGU
Podijeli svoju ljubav