Visoka vlažnost u prostoriji sa bazenom

Visoka vlažnost u prostoriji sa bazenom

Vlažnost u prostoriji sa bazenom obezbeđuje dobro zdravlje i udoban boravak osobe u prostoriji. Koja vlažnost treba da bude u bazenu prema normama? Optimalna vlažnost u prostoriji sa bazenom (norma SNiP) je 50-60%.
Ako vlažnost u prostoriji sa bazenom prelazi norme SNiP-a, postoji opasnost od sledećih posledica:

  • pogoršanje blagostanja posetilaca;
  • nepovoljna unutrašnja klima;
  • kondenzacija i buđ.

Nepravilna ventilacija je razlog za prekoračenje sanitarnih normi i pravila. Kvalitetna ventilacija treba da obezbedi uklanjanje viška vlage i protok svežeg vazduha.

Kako se osloboditi visoke vlažnosti u sobi sa bazenom

Sada znate kakva bi vlažnost trebalo da bude u prostoriji sa bazenom. Ako prirodna ventilacija ne može da se nosi sa osiguranjem da su indikatori u skladu sa normom, onda se organizuje prisilna ventilacija. Takav sistem je opremljen mehaničkim ventilatorima, kontrolama i filterima. Rad opreme je obezbeđen priključkom na električnu mrežu. Nedostatak sistema je trošak plaćanja električne energije.

Kako eliminisati visoku vlažnost u prostoriji sa bazenom sa 100% rezultatom

Uzroci visoke relativne vlažnosti mogu se eliminisati sa više od skupog električnog sistema. Strano i rusko tržište nudi opremu koja radi nezavisno od električne mreže, koristeći solarnu energiju. Dakle, takvi uređaji ne zahtevaju troškove održavanja. Besplatna, neiscrpna i javno dostupna solarna energija može se akumulirati i transformisati u bilo kom regionu. Uz pomoć ovakvih kolektora moguće je održavati vlažnost u prostoriji sa bazenom na potrebnom nivou tokom cele godine. Rad uređaja je siguran – ne izaziva kratke spojeve u mreži ili paljenje instalacija.

Izaberite solarni kolektor

KATALOG
Podijeli svoju ljubav