Vazdušni solarni kolektor u industrijskoj zgradi

Prilikom projektovanja inženjerskih komunikacija proizvodne radionice, prioritet je smanjenje troškova grejanja i ventilacije uz obezbeđivanje njihovog pouzdanog rada. Vazdušni solarni kolektor u industrijskoj zgradi doprinosi ovim ciljevima i pruža niz drugih prednosti.
Solarni kolektor je autonomna oprema za ventilaciju ili grejanje koja se napaja solarnom energijom. Opšti princip rada kolektora je sledeći: sunčevi zraci padaju na panel i zagrevaju svež vazduh koji dolazi sa ulice. Kada se vazdušne mase zagreju, ventilator ih ubacuje u proizvodnu prostoriju. Zbog razlike u temperaturi i pritisku, vazduh se ravnomerno raspoređuje po celoj radionici, a zatim uklanja kroz ventilacione otvore i šahte, prirodne šupljine.
U zavisnosti od površine prostora i zadataka koji stoje pred kompanijom, izaberite modele solarnih kolektora za industrijske prostore različitih kapaciteta.

Vazdušni solarni kolektor za grejanje industrijskog prostora

Uz pomoć vazdušnog solarnog kolektora u industrijskoj zgradi rešavaju se sledeći zadaci grejanja:

  • održavanje pozitivne temperature u radionici;
  • sprečavanje smrzavanja zgrade u jesen-zimskom periodu;
  • dostizanje temperature indikatorima, zahtevane Zakonom o radu Ruske Federacije u radnim prostorijama.

Topli vazduh se ravnomerno raspoređuje po prostoriji, brzo zagrevajući pod i zidove. Potrebno je minimalno vreme da se postigne ugodna temperatura za ljude. Zbog aktivnog kretanja vazdušnih masa, formiranje “hladnih džepova” je isključeno, prostorija se potpuno zagreva, bez obzira na površinu i geometriju.

Vazdušni solarni kolektor za industrijsku ventilaciju

Vazdušni solarni kolektor za industrijsku ventilaciju

Ako je solarni kolektor instaliran u industrijskoj zgradi kao oprema za ventilaciju, koristi se za druge zadatke. Kolektor omogućava:

  • održavanje zdrave klime u zatvorenom prostoru tokom cele godine, bez obzira na vremenske uslove;
  • obezbeđivanje dotoka svežeg vazduha u radionicu brzinom od najmanje 30 m3 / h za svakog zaposlenog;
  • blagovremeno uklanjanje kontaminirane izduvne vazdušne mase: respiratornih proizvoda, tehničkih gasova koji nastaju u proizvodnji;
  • eliminisanje prekomerne vlažnosti vazduha i sprečavanje taloženja kondenzata na zidovima i plafonu.

Ugradnja vazdušnog solarnog kolektora za ventilaciju industrijskih prostorija služi za održavanje higijenskih parametara vazduha neophodnih za organizaciju radnog procesa.

Prednosti solarnih kolektora za industrijske prostorije

Oprema radi na obnovljivu solarnu energiju, ne zahteva priključenje na električnu mrežu. Ne stvara dodatnu potrošnju električne energije tokom grejnog perioda, doprinoseći smanjenje računa kompanija za prodaju energije. Uređaj je pogodan za upotrebu na udaljenim neelektrifikovanim objektima.
Solarni kolektori su instalirani u fabrikama u SAD, Kanadi, Rusiji i ZND. Oni olakšavaju stvaranje efikasnog grejanja i ventilacije uz minimalne troškove. I ne radi se samo o smanjenju potrošnje energije: sama oprema je jeftina u poređenju sa drugim industrijskim ventilacionim rešenjima. Vazdušni solarni kolektor u industrijskoj zgradi ne zahteva troškove instalacije i puštanja u rad.

Izaberite Solarni kolektori

VIŠE U KATALOGU
Podijeli svoju ljubav