Solarni kolektor za zimsku baštu

Solarni kolektor za zimsku baštu

Da bi se stvorilo nezavisno i energetsko-efikasno grejanje i ventilacija, koristi se vazdušni solarni kolektor za zimsku baštu. Pomoću svoje mogućnosti rešava skup zadataka, od kojih je glavni održavanje režima temperature i vlažnosti za rast biljaka u pokrivenom stakleniku.
Za razliku od električnih grejača, solarni kolektor za zimsku baštu ne isušuje vazduh, već samo eliminiše višak vlage i uklanja neželjne proizvode. U stakleniku je mikroklima postavljena povoljno za obilno cvetanje.
Postoje dve vrste kolektora: za grejanje i ventilaciju. Princip rada je sličan. Kada uđe u zbirku Sunca, on se uključuje i počinje da zagreva vazduh. Zatim ventilator ga pumpa u zimsku baštu. Toplota se širi cvećem, tlom, zidovima, soba se brzo zagreva. Ali ako je potrebno, to se takođe brzo ohladi.

Vazdušni solarni kolektor za grejanje zimske bašte

Ako se vazdušni solarni razvodnik koristi za grejanje zimske bašte, uređaj rešava sledeće zadatke:

  • Podržava pozitivnu temperaturu ugodnu za biljke;
  • Eliminiše verovatnoću hladnih zona;
  • Štiti zimsku baštu od smrzavanja tla.

Pomoću vazdušnog solarnog razvodnika stvoreno je autonomno grejanje zimske bašte, čiji rad ne zavisi od sistema grejanja kuće, ostalih zgrada. Baštovan reguliše temperaturu u stakleniku, na osnovu potrebne temperature, reagujući na sezonske varijacije temperature.
Pošto kolektori ne zahtevaju vezu sa mrežom, zimska bašta se uvek zagreva, čak i ako postoje problemi sa snabdevanjem sunčeve energije. Sezona grejanja ne nanosi štetu budžetu: Kolektori rade na slobodnoj energiji, uz njihovu pomoć je profitabilno stvarati grejanje u velikim kvadratnim plastenicima.

Vazdušni solarni kolektor za ventilaciju zimske bašte

Solarni kolektor za zimsku baštu

Kao i svaki živi organizmi, biljke trebaju svež vazduh. Ali kada organizujete ventilaciju u zimskoj bašti, postoje i sopstvene specifičnosti: Važno je da sistem ventilacije ne osuši vazduh i ne stvara nacrte, inače će biljke početi da se razboljevaju i prestanu da se razvijaju. Optimalni izbor za ventilaciju zimske bašte je vazdušni solarni razvodnik.
U zavisnosti od područja sobe i potreba za svežim vazduhom, jedan ili više sakupljača je ugrađeno u stakleniku. U tom procesu eliminišu prekomernu vlagu, sprečavaju kondenzaciju. Njihov rad je ekološki prihvatljiv i siguran za ljude i okolinu.

Prednosti solarnih kolektora

Uz pomoć vazdušnih solarnih kolektora, moderne sisteme autonomne grejanja i ventilacije uspešno se kreiraju. Potrošači biraju solarne kolektore za zimsku baštu, jer to omogućava brojne prednosti.

  • Finansijska ušteda.

Kolektori imaju povoljne troškove, ne zahtevaju skupu uslugu.

  • Jednostavnost rada.

Uređaj se automatski uključuje svaki put kada sunčevi zraci padnu na to.

Da biste instalirali kolektor, ne morate da razvijate složenu dizajnersku dokumentaciju, lako je odabrati pravu opremu na osnovu njene snage i površine zimske bašte.
Sistem grejanja ili ventilacije kreiran korišćenjem kolektora bez prekida i ne konzumira skupe nosače energije. Zbog toga je vazdušni solarni kolektor za zimsku baštu razuman izbor moderne osobe.

Izaberite Solarni kolektori

VIŠE U KATALOGU
Podijeli svoju ljubav