Grejač za odgajivačnicu životinja

Promišljeno zagrevanje odgajivačnice je neophodno za održavanje dobrobiti i raspoloženja životinja, brzog i punog razvoja potomstva. Često odgajivačnice nisu dizajnirane za upotrebu tokom cele godine. Ovo, kao i nedostatak promišljene toplotne izolacije, dovodi do pada temperature u odgajivačnici tokom hladne sezone ispod +18 … + 20ºS. Postoji rizik po zdravlje, bolesti kod životinja postaju sve češće. Bez rešavanja ovog problema, soba se ne može koristiti. Kako zagrejati odgajivačnicu za životinje?

Različiti načini zagrevanja prostorija za držanje i uzgoj životinja

Ako je odgajivačnica priključena na sistem centralnog grejanja, ali njegova snaga nije dovoljna za potpuno grejanje, rešenje je povećanje performansi kotla i povećanje broja radijatora. Izmena postojećeg sistema izgleda kao jednostavno rešenje, ali u praksi dovodi do potrebe da se vrši:

  • sprovođenje revizije energetske efikasnosti radi utvrđivanja slabosti u postojećem sistemu grejanja;
  • kupovina skupe opreme;
  • izvođenje radova na promeni instalacije cevovoda, povezivanja dodatnih grejnih baterija.
Različiti načini zagrevanja prostorija za držanje i uzgoj životinja

Grejanje odgajivačnica zahteva ozbiljna ulaganja novca, osim ako ne tražite ekonomičnije načine za rešavanje problema.
Brojni vlasnici smatraju da je problem lako rešiti kupovinom uljnog ili infracrvenog grejača. Međutim, praksa pokazuje da je ova opcija neprihvatljiva, pa čak i opasna za životinje:

  1. Uljni grejač, kada se ugradi u odgajivačnicu za životinje, podiže temperaturu samo u maloj površini, ostatak prostorije ostaje hladan.
  2. Tokom rada, električni uređaj za grejanje sagoreva kiseonik, sadržaj ugljen-dioksida u vazduhu raste, a sa nedovoljnom ventilacijom počinje hipoksija kod životinja.
    Električne grejalice se ne mogu uključiti bez kontrole ljudi – uvek postoji opasnost od kratkog spoja i požara, pa rade samo danju, a noću temperatura u odgajivačnici pada ispod prihvatljivog nivoa.

Iako električni grejači izgledaju atraktivno, oni nisu efikasno i bezbedno rešenje za problem nedovoljnog grejanja.

Zagrejte svoju odgajivačnicu bezbedno i jeftino. Kako?

Moguće je smanjiti količinu skupih resursa i uspostaviti grejanje prostorije ili ograđenog prostora za životinje bez štete po njene stanovnike prilikom prelaska na opremu na solarni pogon.

Solarni grejači za rasadnike se automatski uključuju kada sunčeva svetlost udari u panel i zagrevaju vazduh zbog svoje energije. Vazdušne mase se dodatno filtriraju i dovode u prostoriju uz pomoć ventilatora, čime se održava njihova konstantna cirkulacija. Temperatura u prostorijama brzo raste do željenog nivoa.

Solarna oprema za stvaranje toplog rasadnika ne zahteva električni priključak, ne troši tečno ili čvrsto gorivo. Odlično radi bez ljudske kontrole, ne stvarajući rizik od kratkog spoja. Ovo je ekološki prihvatljiva opcija: uređaj ne proizvodi izduvne gasove (u poređenju sa topovima). Među svim načinima zagrevanja odgajivačnice, upotreba solarnih uređaja je takođe vredna pažnje zbog:

  1. Pristupačne cene same opreme;
  2. Brzih i lakih montažnih radova;
  3. Mogućnosti stvaranja grejanja pojedinačnih prostorija/podova.

Grejanje rasadnika solarnom energijom štedi vreme i novac za vlasnika i stvara zdravo okruženje za držanje životinja.

Bezbedno i efikasno grejanje za rasadnik

Izaberite Solarni kolektori

VIŠE U KATALOGU
Podijeli svoju ljubav