Dvospratno grejanje

Dvospratno grejanje

Dvospratna kuća namenjena za dve porodice. Dva dela kuće povezana su zajedničkim krovom i bočnim zidovima, ali svaki od njih ima svoj prednji ulaz i svoj komunikacioni sistem. Dvospratno grejanje je retko centralizovano: pretpostavlja se da će svaka porodica samostalno izabrati odgovarajući tip sistema grejanja za sebe.
Pitanje da li je potrebno grejanje u dupleksu nije vredno toga: na njega se primenjuju isti standardi kao i za bilo koji drugi stambeni objekat. Prema GOST 30494-96, zimi temperatura u dupleks sobama ne bi trebalo da padne ispod +20ºC. Ako uzmemo norme koje vode komunalije, onda u dnevnim sobama temperatura treba da bude unutar + 20º … + 22ºC, u pomoćnim prostorijama ne niža od + 18ºC, au kupatilima do + 25ºC.

Vrste duplog grejanja

Da bi se održala temperatura koju zahtevaju standardi, koriste se različite vrste duplog grejanja.

Voda

Klasični tip: kuća ima cevovod povezan sa kotlom. Zagrejana rashladna tečnost cirkuliše kroz zatvoreni sistem, najčešće je to voda. Toplota se u prostorije prenosi preko radijatora, što ih je više i što je temperatura rashladne tečnosti viša, to je toplije u prostorijama. Kotao radi na gas ili čvrsto gorivo, ređe na struju. Među nedostacima dupleksnog grejanja vode su potrošnja velikog broja skupih energetskih nosača, visoki finansijski troškovi tokom grejne sezone, složenost projektovanja i ugradnje sistema.

Električna energija

Takođe možete zagrejati duple delove savremenim električnim sistemima, na primer, podnim grejanjem. Električna oprema se dobro nosi sa glavnim zadatkom: postepeno se sobe zagrevaju. Pored toga, moguće je podesiti unapred određenu temperaturu udobnosti za svaku prostoriju, po dolasku do koje će se uređaji automatski isključiti. Ali ovo je jedan od najskupljih načina zagrevanja kuće. Ako vam je potrebno ekonomično zagrevanje dupleksa, obratite pažnju na druga rešenja. Na primer, vazdušni sistemi.

Vazduh

Princip rada grejača vazduha je sledeći: oni zagrevaju vazduh, a zatim ga raspršuju kroz prostorije uz pomoć ventilatora. Ovo je najbrži način zagrevanja dupleksa: skoro odmah se u prostorijama postavlja visoka temperatura koja se održava na unapred određenom nivou. Samo dupleksno grejanje vazduha možda neće zahtevati priključak na električnu mrežu, već radi na alternativnim besplatnim izvorima energije. Na primer, solarna energija.

Grejanje dupleksa na solarnu energiju

Glavni nedostatak sistema grejanja je potrošnja skupih resursa – električne energije, čvrstih ili tečnih goriva. Vlasnici kuća plaćaju velike račune svake godine od toplotnih i elektroprivrednih preduzeća, a raste i opterećenje na električnoj mreži, što povećava rizik od kratkih spojeva i požara.
Savremeno rešenje ovog problema je korišćenje solarnog grejanja. Solarna oprema radi po dobro poznatom principu: zagreva vazduh i uduvava ga u prostorije. Ali zagrevanje vazdušnih masa se javlja zbog sunčeve energije. Oprema je autonomna, ne mora se priključiti na električnu mrežu, ne opterećuje elektro mrežu i radi besplatno. Do danas, ovo je najekonomičnije duplo grejanje.
Prednosti solarnog grejanja:

  • Autonomija: nije potreban ljudski nadzor.
  • Nezavisnost od elektrifikacije: grejanje se može vršiti na neelektrifikovanom objektu.
  • Besplatan rad: skupi energetski resursi se ne troše.
  • Ekološka prihvatljivost: uređaji su bezbedni za ljude i životnu sredinu.
  • Jednostavan za odabir i montažu: nema potrebe za naručivanjem projektne dokumentacije za montažu.

Kada vam je potrebno grejanje u duploj kući, izbor u korist uređaja na solarni pogon je očigledan. Širok spektar uređaja omogućava vam da izaberete rešenja za sobe bilo koje veličine. A troškovi opreme ne prelaze cene konvencionalnih električnih uređaja.

Kupite solarni kolektor za dupleks

Izaberite Solarni kolektori

VIŠE U KATALOGU
Podijeli svoju ljubav