Vazdušni solarni kolektori za vikendice

Kada planirate izgradnju vikendice, inženjeri i vlasnici su u potrazi za sigurnim i pouzdanim tehničkim rešenjima koja podržavaju energetsku efikasnost. Jedan način da to postignete je da ugrađujete solarna sistema za vikendice, što bi vam omogućilo da produžite vezu između vaših domova i prirode.

Prilikom dizajniranja prigradskih stanova, izvođači radova i vlasnici su zainteresovani za izbor pouzdanih inženjerskih rešenja koja bi umanjila gubitak toplote u hladnoj sezoni i instalirala zdravu mikroklimu u svakoj sobi. Vazdušni solarni kolektor za vikendicu koristi se za stvaranje ekološki prihvatljivog, energetskog sistema ventilacije i grejanja sa minimalnim finansijskim troškovima.

Solarni kolektor za vikendicu je autonomni uređaj koji radi isključivo na energiji sunca. Bez trošenja bilo kakvih skupih energetskih resursa, zagreva i prozračuje kuću bez opterećenja porodičnog budžeta. Ali ne samo da uređaj čini da je uređaj atraktivan u očima vlasnika kuće.

Modeli kolektora karakterišu moć, performanse i dimenzije, ali rade prema jednom principu. Kada sunčeva svetlost uđe u panel, kolektori počinju da zagrevaju vazduh koji je uzet sa ulice (ili iz kuće), pripremajući ga da služi u sobi. Uvijanje vazdušnih masa u prostorije, uređaji podržavaju prisilnu cirkulaciju: stalno snabdevanje svežim vazduhom i brzom eliminacijom toksičnih gasova. Pored toga, sobe se zagrevaju.

Vazdušni solarni kolektori za ventilaciju vikendice

Solarni kolektori u vikendici mogu da održavaju protok svežeg vazduha prema higijenskim standardima. Uređaj postavlja zdravu mikroklimu, jer ne samo da zagreva vazdušne mase, već i dodatno normalizuje njihovu vlažnost. Kao rezultat toga, uređaji se dobro bore protiv previsoke vlage u podrumu, u kupaonicama, bazenima i komunalnim sobama.
Glavni zadaci rešeni korišćenjem kolektora vazduha koji se koriste za ventilaciju u vikendici:

  • Osiguravanje jedinstvenog priliva svežeg vazduha;
  • Održavanje zdrave mikroklime u kući;
  • Eliminacija visoke vlažnosti;
  • Prepreka formiranju kondenzata na zidovima i podu;
  • Stvaranje nepovoljnih uslova za razvoj bakterija.
Vazdušni solarni kolektori za ventilaciju vikendice

Ventilacija sa kolektorima u vikendicama stvara se brzo i bez teških pripremnih radova. Nema potrebe da naručite složene inženjerske proračune. Uređaj je izabran na osnovu obima kuće i njene konfiguracije. Za velike vikendice je moguće nekoliko kolektora.

Vazdušni solarni kolektor za grejanje vikendice

Ne manje efikasan solarni kolektor se pokazao dobro kao dodatno grijanje za vikendice. Zbog zagrevanja vazduha na 10 ° … 40ºC, čak i u hladnoj sezoni, oprema podržava temperaturu ugodnu za ljude u prostorijama. Istovremeno, vlasnik značajno štedi grejanje, jer kolektori ne upotrebljavaju nikakve skupe resurse – struju, ugljen, gas, benzin.

Pored toga, vazdušni solarni kolektori koji se koriste za grejanje vikendice služe da zaštite stambenu zgradu od smrzavanja, formiranja leda koji uništava građevinske strukture i smanjuje život celog objekta.

Izbor u korist solarnih kolektora

Odabir vazdušnih kolektora za organizaciju grejanja i ventilacije u kući, izvođačima i vlasnicima nekretnina ne vode samo ekonomskim razmatranjima. Glavna prednost uređaja je da se u potpunosti nose sa zadacima postavljenim za njih i mogu se koristiti za kreiranje nezavisnih inženjerskih sistema ili uspešno dopunjava druga rešenja.

Kolektori:

  1. Jednostavan za instalaciju – Instalacija ne zahteva posebne veštine ili opremu;
  2. Dostupna cena – njihov trošak je uporediv sa troškovima električne opreme, a ponekad i niži;
  3. Autonomno – rad u objektima bez struje, ne stvaraju opterećenja na mreži.

Zahvaljujući gore navedenom, vazdušni solarni kolektor za vikendicu postaje prioritet mnogim ljudima koji vrednuju energetsku efikasnost, ekologiju i ekonomiju.

Izaberite solarni kolektor

KATALOG
Podijeli svoju ljubav