Vazdušni solarni kolektor za vikendice

Vazdušni solarni kolektor u vikendici koristi se za stvaranje ventilacije i grejanja. Oprema radi na ažuriranoj solarni energiji, ne povezuje se na mrežu. Potrošnja električne energije u sezoni grejanja je smanjena, opterećenje mreže se ne povećava. Optimizovani troškovi za grejanje kod kuće, računi se smanjuju sa elektroprivrednih kompanija.
Postoje različiti modeli solarnih kolektora: odlikuju se namenskim stvaranjem ventilacije ili grejanja, snage, dimenzija, troškova. Ali princip rada je sličan u svim uređajima. Svježi vazduh sa ulice ulazi u kolektor i zagreva se zbog sunčeve svetlosti. U zimskoj sezoni temperatura može porasti za 45ºC. Zagrevani vazdušni tokovi pod uticajem ventilatora ulaze u sobe, koji rasteruju stagnantni vazduh i daju toplotu na pod, zidove i nameštaj. Tada se vazduh uklanja kroz ventilacione rupe i prirodne praznine.
Solarni kolektori u vikendici rešavaju glavne zadatke ventilacije i grejanja.

Vazdušni solarni razvodnik za grejanje letnjeg prebivališta

Vazdušni solarni kolektor za vikendice

Čak i ako se vikendica ne koristi u hladnoj sezoni, nadležni vlasnik želi da zaštiti kuću od smrzavanja. Ako je postavljena negativna temperatura u zatvorenom prostoru, na zidovima se formira vlaga, građevinski materijal zamrzava, inženjerski instalacioni kablovi trpe. Njihov radni vek je oštro smanjen. S početkom proleća, led se pretvara u vodu, zidovi su vlažni, bakterije aktivno raste, prirodni građevinski materijali počinju truliti. Vikendica postaje neprikladna za život i odmor. Grejanje rešava ove probleme.
Vlasnik je zainteresovan da autonomno zagrevanje radi autonomno, da bude siguran, jer ne postoji način da stalno nadgleda rad opreme. Ovi zahtevi susreću sa kolekcijom vazdušnog solara za davanje grejanja.

  • Uređaj se lako montira bez prethodnog razvoja dizajnerske dokumentacije.

Instalacija se vrši nezavisno, potrebno je najmanje vreme.

  • Oprema je autonomna, ne povezuje se na električnu mrežu.

Vazdušni solarni kolektori za grejanje u vikendici su pogodni za upotrebu u neelekrativnim objektima, jer njihov rad ne zavisi od električne energije.

  • U hladnoj sezoni, stabilna pozitivna temperatura održava se u zatvorenom prostoru.

Letnja vikendica je zaštićena od smrzavanja, sobe su podržane temperaturama ugodnim za ljude, kućne ljubimce i biljke.

Vazdušni solarni kolektor za ventilaciju letnje vikendice

Solarni kolektori u vikendici takođe se koriste za stvaranje ventilacije. Uređaj pruža konstantni priliv svežeg vazduha i brze izbacivanje stagnantnog. Pored toga je uklonjena suvišna vlaga, sprečavajući formiranje kondenzata. U sobama je instalirana zdrava mikroklima, u njima se lako diše. Vazdušni solarni kolektor za ventilaciju u vikendici stvara udobne uslove za život, štiti predmet od formiranja vlage, bakterija.
Za solarne kolektore se koriste ventilacija cele vikendice Ili radi kao lokalna ventilacija u pomoćnim sobama – kupatila, bazeni, staklenici, kotlarnice, podrumi.

Prednosti korišćenja solarnih kolektora u vikendici

Sunčevi kolektori se uspešno koriste za ventilaciju i grejanje privatnih kuća u većini klimatskih zona. Ovo je popularno rešenje u SAD-u, Kanadi, Rusiji, Evropi i CIS zemljama. Niska cena opreme i njegova instalacija, nedostatak puštanja u rad dovodi do upotrebe kolektora na privatnim farmama.
Vazdušni solarni razvodnik u vikendici se efikasno snalazi sa zadacima ventilacije i grejanja. Autonomno je, lako je raditi, njegov rad ne zahteva stalnu kontrolu.

Podijeli svoju ljubav