Vazdušni solarni kolektor za plastenike

Zračni solarni kolekcionar za plastenike pruža vazduh i zagrevanje vazduha koristeći energiju Sunca.To smanjuje troškove grejanja i organizaciju ventilacije pomoću električne energije.
Solarni kolekcionar za stakleniku stvara udobne uslove za aktivni rast i razvoj biljaka: Omogućava razmenu vazduha, postavljene parametre temperature i vlažnosti.

Kako radi vazdušni solarni kolektor za plastenike?

Princip grejanja i ventilacije plastenika koji koriste sakupljač je zagrejati vazduh sunčevom svetlošću.
Sledeće, topli vazduh se isporučuje u sobu koristeći ugrađeni ventilator.Provedeni vazduh se uklanja iz sobe kroz prirodne praznine, kroz izlazni ventil, kroz prozore i prozore.
U stakleniku možete koristiti i kolekcionar ventilacije i grejanje.Izbor modela zavisi od dizajna staklene bašte, nivo izolacije u regionu i biljke uzgajano.

Prednosti korišćenja solarnih kolektora za stakleniku

Vazdušni solarni kolektor za plastenike

Slarna energija za grejanje i ventilaciju plastenika odavno se koristi u Kini i Evropi.Solarni paneli su ugrađeni u industrijske plasterone i male farme.U Rusiji se upotreba alternativnih izvora energije dobija samo popularnošću.
OsnovniRazlozi za prelazak na kombinovani sistem ventilacije i grejanja staklenika:

  • Smanjenje troškova električne energije ili drugih medija – vazdušni solarni razvodnik deluje autonomno, samo za energiju Sunca;
  • pristupačnost – sunčeva svetlost je gde tradicionalne mreže gasa i elektroenergetske i snage;
  • Sigurnost je mogućnost kratkog spoja ili požara, jer nema električne mreže.

Upotreba solarne energije za grejanje i ventilaciju plastenika dostupna je u celoj Rusiji: od Vladivostoka do Krasnodara.I u bilo koje doba godine: vazdušni solarni razvodnik u stakleniku greje vazduh čak zimi.

Podijeli svoju ljubav