Vazdušni solarni kolektor za privatnu kuću

Udobnost života u seoskoj kući u velikoj meri zavisi od kvaliteta rada inženjerske kompanije koji podržavaju zdravu mikroklimu tokom cele godine. Vazdušni solarni kolektor u privatnoj kući omogućava vam da efikasno rešite probleme ventilacije i grejanja.
Prilikom dizajniranja ventilacije i grejanja privatne kuće važno je ne samo da se osigura poštovanje higijenske vazdušne norme i održavanje određene temperature u zimskoj sezoni. Vlasnik nastoji da rad operacija inženjerskih kompanija bude sigurna solarna energija, da bi se smanjila potrošnja električne energije i drugih resursa. Solarni kolektor u privatnoj kući omogućava vam da postignete ove ciljeve sa minimalnim finansijskim troškovima.
Potpuno je autonomna oprema koja deluje na nadoknađenoj solarnoj energiji. U zavisnosti od modela, kolektori se razlikuju u svrhu – stvaranja ventilacije ili grejanja, snage, performansi, troškova. Širok izbor uređaja omogućava vam da odaberete solarni kolektor za bilo koju privatnu kuću, bez obzira na to područje i geografski položaj.

Vazdušni solarni kolektor za ventilaciju u privatnoj kući

Vazdušni solarni kolektor za privatnu kuću

Solarna oprema rešava glavne probleme ventilacija u privatnoj kući:

  • Eliminiše bakterije i ne dozvoljava da vazdušne mase stagniraju u sobama;
  • Omogućava priliv svežeg vazduha po stopi od najmanje 30 m3 / h po odrasloj osobi;
  • reguliše vlagu, sprečava formiranja kondenzata.

Prostorije su instalirane zdrave i udobne za ljude i kućne ljubimce i dobra mikroklima. Ventilacija u privatnoj kući, izgrađena na upotrebi vazdušnih solarnih kolektora, sprečava rast buđi, koji pomaže u povećanju radnog veka privatne kuće.
Princip kolektora je sledeći: Sveži ulični vazduh prolazi kroz uređaj i zagreva se pod uticajem sunčeve svetlosti. Zatim, uz pomoć ventilatora, pumpa se u sobu u kojoj počinje da cirkuliše zbog razlike u temperaturi i pritisku. Težine vazdušne mase uklanjaju se kroz ventilacione otvore i prirodne praznine. Oprema je uključena svaki put kada sunce sija na njemu, pa se obično montira na južnoj i istočnoj strani kuće ili na krovu.
Vazdušni solarni kolektor u privatnoj kući koristi se za stvaranje centralizovane i lokalne ventilacije u kupatilu, u kuhinji i bazenu.

Vazdušni solarni kolektor za grejanje u privatnoj kući

Projektovanje grejanja za privatnu kuću, vlasnik nastoji da kuću učini toplom i istovremeno smanji troškove kupovine i ugradnje opreme. Vazdušni solarni kolektor za grejanje u privatnoj kući:

  • ne zahteva vezu sa CTP-om;
  • potpuno autonoman;
  • Ne koristi ni struju ni drugo gorivo, tako da tokom grejne sezone, računi el. energije ne rastu.

Koristeći kolektor u jesenjem i zimskom periodu, kuća održava stabilnu pozitivnu temperaturu. Sobe se brzo zagrevaju zbog cirkulacije toplog vazduha u njima, zagrevanje poda i zidova.

Prednosti solarnih kolektora

Vazdušni solarni kolektori uspešno se koriste za stambene i komunalne usluge u SAD-u, Kanadi, Rusiji, Evropi i CIS zemljama. Zbog svoje niske cene, jednostavne instalacije nedostatak puštanja, mogu značajno da smanje troškove stvaranja ventilacije i grejanja u privatnim kućama. Pogodno za upotrebu u daljinskim, neelekrativnim naseljima, u selima sa teškim nabavkama goriva.
Vazdušni solarni kolektor u privatnoj kući je ekološki prihvatljiv, autonomni, lako je raditi. Ovo je moderno rešenje usmereno na stvaranje inženjerske instalacije sa minimalnim troškovima.

Podijeli svoju ljubav