Vazdušni solarni kolektor za stambeno potkrovlje

Nemoguće je da se potkrovlje poveže na kućište bez inženjerske instalacije. Vazdušni solarni kolektor za potkrovlje stvara ekonomsko i efikasno grejanje i ventilaciju, jednostavno se postavlja i ne povećava račune električne energije u sezoni grejanja.

Izbor u korist solarne energetske opreme je atraktivan kada potrošač želi da minimizira troškove električne energije, gasa, benzin ili dizel goriva i smanjenje ventilacije i troškova grejanja. Solarni kolektor za potkrovlje uspešno se koristi u mnogim zemljama i postaje popularno rešenje u različitim regionima.
Postoje dve vrste kolektora: grejanje i ventilacija. Uređaji rade u skladu sa sličnom šemom: zagrejati vazduh i širiti ga sobama. Toplina se daje plafonu, zidovima, kućnim predmetima, soba se dobro zagreva, nakon čega se vazduh prirodno uklanja kroz ventilacione osovine i otvore.
Kapacitet i performanse kolektora su različiti i odabrani su uzimajući u obzir područje potkrovlja.

Karakteristike upotrebe solarnog kolektora za grejanje potkrovlja

Vazdušni solarni kolektor za stambeno potkrovlje

Vazdušni solarni kolektor stvara grejanje na potkrovlju, nezavisno od komunikacija u ostatku kuće. U sobama je lako podesiti temperaturu, a da dodatno opterećenje ne padne na kotlarnicu, protok gasa ili drugog goriva se ne povećava. Sezona grejanja zahteva minimalne finansijske troškove. Pošto se kolektor ne povezuje na mrežu, potkrovlje je uvek toplo, čak i ako postoje prekidi u snabdevanju električnom energijom.
Vazdušni solarni kolektor za grejanje potkrovlja rešava sledeće probleme:

  • štiti od hladnog vremena i održava temperaturu udobnu za osobu;
  • ne dozvoljava smrzavanje krova;
  • Štiti zidove od vlage i krovne izolacije koja se kvasi.

Kao rezultat toga, potkrovlje se pretvara u puni stan koji se može pretvoriti u spavaću sobu, dečiju sobu, kancelariju, studio, gubitak toplote je smanjen, energetska efikasnost cele kuće raste.

Ventilacija vazdušnog solarnog razvodnika

Vazdušni solarni kolektor za stambeno potkrovlje

Solarni kolektori se takođe koriste za stvaranje ventilacije. U sat vremena pružaju priliv svežeg vazduha u zapremini od najmanje 30 m3 za svaku odraslu osobu. Prijatno je biti u sobi, u njemu je instalirana zdrava mikroklima, ugljen dioksid se uklanja blagovremeno. Još jedna prednost kolektora – oni uklanjaju suvišnu vlagu, kondenzat ne pada na zidove, što dovodi do razvoja bakterija i oštećenja građevinskih materijala.

Da bi kolektor vazduha potkrovlja radio efikasnije, oprema mora biti instalirana na sunčanoj strani kuće.

Prednosti solarnih kolektora

Upotreba vazdušnih solarnih kolektora za ventilaciju i grijanje potkrovlja ne zahteva razvoj dizajnerske dokumentacije, ubacuje se u postojeće komunalije. Nije potrebno koordinirati sa elektricnim radnikom ili kontrolnim organima, instalacijski rad traje malo vremena. Ovo je jednostavno rešenje sa tehničkog gledišta, što vam omogućava da kreirate moderne sisteme grejanja i ventilacije pogodne za stambene prostorije.
Uz pomoć solarnih kolektora za potkrovlje, lako je kontrolisati indikatore temperature i vlažnosti. Uređaji se automatski uključuju – uvek će biti svežeg vazduha i pozitivne temperature u kući, čak i ako vlasnici ne žive u njemu u hladnoj sezoni.
Vazdušni solarni kolektor za potkrovlje je siguran i jednostavan za rukovanje, to je pogodan, ekološki prihvatljiv i modernog rešenja.

Izaberite Solarni kolektori

VIŠE U KATALOGU
Podijeli svoju ljubav