Vazdušni solarni kolektori za hangar

Vazdušni solarni kolektori za hangar – oprema za grejanje i ventilaciju, koja posluje na solarnoj energiji. U tom procesu ne troši skupe energetske resurse, ne stvara opterećenje na mreži. Potpuno deluje sa svojim funkcijama: Podržava indikatore temperature i vlažnosti u sobi i postavlja zdravu mikroklimu.
Solarni kolektori za hangar mogu biti montirani na zidu ili krovu tako da ništa ne sprečava sunčevu svetlost. Oprema se automatski uključuje, izvlači ulični vazduh, priprema ga (grejanje i odvod), a zatim, koristeći ventilator, zalihe dovodi do prostorije. Da bi se održala konstantna cirkulacija vazduha u hangarama velikog područja, preporučuje se instaliranje nekoliko vazdušnih solarnih kolektora.
Uređaji su podeljeni u dve vrste:

  • ventilacija,
  • Grejanje.

Svaka linija predstavlja nekoliko modela koji se razlikuju na vlasti, dimenzijama i troškovima.

Vazdušni solarni razvodnik za zagrevanje hangara

Vazdušni solarni kolektori za hangar

U zavisnosti od njihove svrhe, hangari su podeljeni u zagrejane i rashladne.Ali čak i u rashladnim hangarima, temperaturni pad ispod 3-5ºC zimi nije dozvoljen.U suprotnom, soba zamrzava: led je formiran na zidovima, što negativno utiče na strukturne karakteristike građevinskog materijala.Mikropukotine se pojavljuju u svojoj strukturi, snaga se smanjuje, radni vek hangara je značajno smanjen.
Stoga inženjeri preporučuju instaliranje grejne opreme u hangarama bilo koje vrste.Vazdušni solarni kolektori za grejanje hangara su najbolja opcija.Oprema održava pozitivnu temperaturu unutar hangara u sezoni hladnoće, a istovremeno njegov rad ne podrazumeva finansijske troškove.
Zadaci rešeni od strane solarnog kolektora prilikom zagrevanja hangara:

  • održavanje pozitivne temperature u sobi tokom celog zimskog perioda;
  • Stvaranje optimalnih uslova za rad u Hangaru i skladištenju proizvoda u njemu;
  • Prevencija zamrzavanja prostorija i srodnih uništenja.

Stvaranje grejanja uz pomoć vazdušnih solarnih kolektora ne zahteva složeno dizajnersko delo, promene u oštećenju postojećih inženjerskih komunikacija ili skupo uklanjanje grešaka.Instalacija traje brzo što je još jedna prednost izbora solarnih energetskih uređaja.

Vazdušni solarni kolektori za ventilaciju hangara

Solarni kolektori se takođe koriste za stvaranje ventilacije u hangarima.Izgradnja hangara ne predviđa dovoljan broj prirodnih praznina, što dovodi do brze stagnacije vazdušnih masa.Ugljenidoksid se nakuplja u hangaru, povećava vlažnost, stvaraju se povoljni uslovi za razvoj bakterija.

Vazdušni solarni kolektori za hangar

Rezultirajući kondenzat izaziva koroziju metalnih podova.U hangaru je osnovan neugodan miris koji izjeda robu sačuvanu u njemu i čini je neprikladnim za dalju prodaju.Još jedna posledica nedovoljne ventilacije je reprodukcija insekata i glodara koje oštećuju ožičenje, omotač, ambalažni materijali, skladišni materijal i teret.
Ekonomično stvaranje ventilacije hangara moguće je uz vazdušne solarne kolektore.Uključuju se svaki put kada ih sunčeva svetlost obasja i stvori vuču potrebnu za cirkulaciju vazduha.Kao rezultat:

  1. Osiguran je stalan priliv svežeg toplog vazduha;
  2. Ugljen dioksid se blagovremeno uklanja, utikač se eliminiše;
  3. nisu formirane stagnantne zone;
  4. Instalirana je zdrava mikroklima održavana u hangaru;
  5. Sprečeni su ekonomski rizici povezani sa nedovoljnom ventilacijom sobe.

Prednosti korišćenja solarnih kolektora

Koristeći vazdušne solarne kolektore, lako je stvoriti ventilaciju i grejanje hangara koji rade u skladu sa standardima GOST-a i Snip-a.Dodatne prednosti uređaja:
Bezbednost požara: Ne zahtevajte vezu sa strujom i ne stvarajte dodatno opterećenje na mreži;
Ekonomski: U procesu rada ne troše skupe energetske resurse;
Mogućnost odabira rešenja za hangar bilo kojeg područja.
Vazdušni solarni kolektor za hangar je moderan način za stvaranje ekonomičnih sistema grejanja i ventilacije.

Podijeli svoju ljubav