Vazdušni solarni kolektor za potkrovlje

Organizacija grejanja i ventilacije u potkrovlju je neophodna iz više razloga. To vam omogućava da proširite efektivno područje kuće, smanjite gubitak toplote objekta, produžite radni vek vikendice. Vazdušni solarni kolektor za potkrovlje koristi se za kreiranje sistema grejanja i ventilacije sa minimalnim troškovima.

Ako se inženjerska instalacija vrši na potkrovlju nakon što je puštena u rad, postavljanje grejanja i ventilacije podrazumeva ozbiljne finansijske i privremene troškove. Ali ne u slučaju da odaberete solarni kolektor za potkrovlje. Instalacija ove opreme ne zahteva pripremu dizajnerske dokumentacije i procene, odobrenje sa regulatornim organima. nstalacija je brza, ne postoje veliki troškovi početka: Kolektor je odmah spreman za rad.
Izbor solarnog kolektora za potkrovlje je jednostavan. Postoje dve vrste opreme: kreirati grejanje i ventilaciju. Modeli se razlikuju po izgledu i dimenzijama, a odgovarajući uređaj je izabran na osnovu potkrovlja. Za velike prostorije preporučljivo je da kupite nekoliko kolektora.
Oprema radi u skladu sa sledećim principom: Kolektor ulazi u vazduh koji je zagrejan zbog solarne energije. Kada temperatura vazduha raste, ventilator ga usmerava na potkrovlje. Toplina se daje zidovima, podu, kućnim predmetima. Potkrovlje se zagreva, a loš vazduh se uklanja kroz rupe i otvore.

Vazdušni solarni kolektor za zagrevanje potkrovlja

Vazdušni solarni kolektor za potkrovlje

Ako potrošač nabavi solarni razvodnik za grejanje potkrovlja, oprema ne samo da održava pozitivnu temperaturu u hladnoj sezoni, već i sa pratećim zadacima. Na primer, ne dozvoljava zamrzavanje zidova i vlaženje izolacije. Gubitak toplote kuće i opterećenje na kotlovnici se smanjuje, a građevinski materijali traju duže.
Vazdušni solarni kolektor za zagrevanje potkrovlja autonomno deluje, ne povezuje se na mrežu. Pogodno za grejanje neelektrificiranih objekata, vikendice sezonskog prebivališta. Oprema je sigurna, jednostavna za upotrebu.

Vazdušni solarni kolektor za ventilaciju potkrovlja

Kada se solarni razvodnik koristi za stvaranje ventilacije, u kući je instalirana zdrava mikroklima. Kolektor nije samo odgovoran za priliv svežeg vazduha u prostoriji. Uz put, on eliminiše višak vlage. On izaziva kondenzaciju, rast bakterija i gljivica, smanjenje radnog veka završnih materijala.

Prednosti solarnog razvodnika za potkrovlje

Vazdušni solarni kolektor za potkrovlje

Instaliranje solarnog razvodnika za potkrovlje nudi sledeće prednosti:

  • Smanjenje finansija.

Grejanje i ventilacija koje rade na solarnoj energiji mogu smanjiti troškove električne energije i troškove goriva, računi za energetsku potrošnju kompanija se umanjuju, sezona grejanja ne donosi dodatne troškove. Sama oprema ima pristupačnu cenu za potrošača, ne treba skupa povezana instalacija ili puštanje u rad.

  • Očuvanje i sigurnost životne sredine.

Kolektori rade na ažuriranom resursu, ne stvaraju štetni otpad, potpuno su sigurni za ljude i životnu sredinu.

  • Autonomija.

Ventilacija i grijanje na potkrovlju su autonomni, ne koriste centralizovane inženjerske instalacije. Rade čak i u slučaju neplaniranog gašenja električne energije ili problema sa snabdevanjem gorivom: potkrovlje je uvek toplo i ugodno.

Zračni solarni kolektor za potkrovlje može se instalirati i u fazi izgradnje i nakon što je kuća puštena u rad. Instalacija je jednostavna i ne zahteva puno vremena i finansijske troškove.I sistem ventilacije ili grejanja stvoren korišćenjem kolektora u potpunosti se deluje sa svojim funkcijama.

Izaberite Solarni kolektori

VIŠE U KATALOGU
Podijeli svoju ljubav