Vazdušni solarni kolektor za staklenike

Ako je potrebno stvoriti autonomnu i ekonomsku ventilaciju i grejanje u stakleniku, koristi se solarna energetska oprema. Poput vazdušnog solarnog kolektora za staklenik. Uređaj ne zahteva vezu sa mrežnim ili centralizovanim inženjerskim instalacijama, radi isključivo na energiju Sunca, zbog koje se postiže ekonomska izvodljivost njene upotrebe.
Model solarnog kolektora za staklenik bira se na osnovu zadataka (stvaranje pune ventilacije ili grejanja) i veličine staklene bašte. Princip rada opreme je sledeći: Kolektor, zbog solarne energije, zagreva ulični vazduh koji ulazi u njega i pomoću ventilatora ga prebacuje u staklenik. Vazdušne mase ravnomerno ispunjavaju celi volumen strukture, dajući toplotu zidovima i zemljištu. Provedeni vazduh se uklanja kroz prirodne praznine zajedno sa viškom vlage, ugljen-dioksidom i ostalim biljnim metabolizmima.

Vazdušni solarni kolektor za grejanje staklenika

Vazdušni solarni kolektor za staklenike

Grejanje u stakleniku je neophodno za celogodišnje gajenje biljaka. Njegov glavni zadatak jeste da se spreči smrzavanje tla i da obezbedi jedinstvenu temperaturu, optimalnu za rast povrća i plodova i njihovo zrenje. Pomoću vazdušnog solarnog kolektora za grejanje staklenika postiže se:

  1. Jedinstvenost grejanja staklenika ne formira hladne zone;
  2. Održavanje stabilne pozitivne temperature tokom grejne sezone;
  3. Nezavisnost sistema – grejanja deluje bez povezivanja na mrežu. Čak i u slučaju problema sa isporukom električne energije ili drugih energetskih resursa, uvek će biti plus u stakleniku
  4. Temperatura je zagarantovana sigurnost useva;
  5. Stvaranje grejanja u udaljenim i neelekrativnim oblastima.

Druga važna prednost koju pružaju kolektori je brzo zagrevanje staklenika i brzo hlađenje ako je potrebno. Oprema vam omogućava da osetljivo odgovorite na svakodnevne fluktuacije temperature i održavate optimalne uslove u stakleniku.

Vazdušni solarni kolektor za ventilaciju staklenika

Vazdušni solarni kolektor za staklenike

Sunčev razvodnik se takođe koristi za ventilaciju staklenika.U ovom slučaju, zadaci opreme uključuju:

  1. Održavanje prirodne vlage;
  2. Priliv svežeg vazduha;
  3. Pravovremeno uklanjanje ugljen-dioksida.

Kada koristite kolektore, isključuje se rizik od nacrta koji je opasan za mnoge biljke. U ovom slučaju uređaj omogućava brzu razmenu vazduha u plastenicima bilo koje zapremine.

Ključne prednosti solarnih kolektora

Efikasnost vazdušnog solarnog kolektora za staklenik čini nekoliko faktora. Uz pomoć ove opreme, rešeni su problemi i grejanja i ventilacije. Ekološki je prihvatljiv, ne troši struju ili gorivo, u procesu rada, ne formira izduvne gasove ili druge proizvode koji su opasni za ljude ili životinje. Upotreba ažurirane solarne energije smanjuje troškove grejanja i ventilacije.
Instalacija vazdušnih solarnih kolektora za ventilaciju i grejanje staklenika ne zahteva razvoj dizajnerske dokumentacije ili koordinacije sa kontrolnim organima. Odabir odgovarajućeg modela je jednostavno kao i instaliranje – dovoljno je da se proceni moć određene opreme i poznavanje površine staklenika.
Zbog njegovih prednosti, vazdušni solarni kolektor za staklenik uspešno se koristi u mnogim evropskim zemljama. Kolektori dobijaju popularnost u raznim regionima, omogućavajući berbama narudžbine bez dodatnih troškova za grejanje i ventilaciju plastenika.

Izaberite Solarni kolektori

VIŠE U KATALOGU
Podijeli svoju ljubav