Visoka vlažnost u garaži

Visoka vlažnost u garaži

Kolika bi trebalo da bude vlažnost u garaži? Prostorija u kojoj se automobil parkira i popravlja mora biti suva. Zbog toga se preporučuje da relativna vlažnost ne bude veća od 60%. Ako se ova norma prekrši u garaži, nastaju neprijatne posledice:

  • korozija karoserije automobila
  • oštećenje alata, inventara;
  • truljenje drvenih delova prostorija i imovine;
  • kondenzacija i buđ.

Shodno tome, takva česta pojava kao što je rđa na telu je zbog visoke vlažnosti i nepravilne ventilacije prostorije. Pravilna ventilacija pomaže da se smanji nivo vlažnosti u garaži i obezbedi svež vazduh i kiseonik koji je čoveku potreban.

Kako ukloniti vlagu u garaži

Ako prirodna ventilacija nije dovoljna da smanji vlažnost garažnog prostora, preporučuje se prinudna ventilacija.Veštačka ventilacija je opremljena ventilatorima, filterima i kontrolama. Za održavanje sistema potrebna je struja. Ako je obezbeđena norma vlažnosti u garaži, onda ventilacija radi ispravno i efikasno.

Kako efikasno i jeftino smanjiti vlažnost u garaži

Dakle, znate kolika bi vlažnost trebalo da bude, a poznate su i negativne posledice koje nastaju ako u prostoriji u kojoj je parkiran automobil ima viška vlage. Ali da rešite problem bez pribegavanja uvođenju složene i skupe električne prinudne ventilacije? Moguće je smanjiti nivo vlažnosti vazduha u garažnoj prostoriji korišćenjem ne električne, već solarna odvlaživanja.
Na inostranom i ruskom tržištu se nude uređaji na solarnu energiju. Ne morate da snosite troškove rada, jer su sunčevi zraci javno dostupni i besplatni u bilo kom regionu tokom cele godine. Ovi sigurni uređaji će vam pomoći da regulišete vlažnost u vašoj garaži, a plaćate samo jednom – prilikom kupovine i ugradnje.

Oslobodite garažu od visoke vlažnosti

Pročitajte također

 VENTILACIJA U GARAŽI

 GREJANjE U GARAŽI

 VAZDUŠNI SOLARNI KOLEKTOR U GARAŽI

 BUĐAN U GARAŽI

Izaberite Solarni kolektori

VIŠE U KATALOGU
Podijeli svoju ljubav