Problem vlažnosti u gostinjskoj kući i njegovo rešenje

Optimalna vlažnost za ljude varira od 40 do 60%. Ako je vlažnost u gostinjskoj kući veća, to utiče na:

  • Dobrobit turista: vlaga narušava normalnu mikroklimu, postaje teško disati u zatvorenom prostoru, povećava se rizik od razvoja respiratornih bolesti.
  • Udobnost gostiju: vlaga u gostinjskoj kući stvara neprijatan miris vlage i buđi – neprijatno je biti u takvoj prostoriji.
  • Vek trajanja nameštaja, kućnog tekstila, opreme: usklađenost sa standardima vlažnosti je važna ne samo za osobu, već i za kućne predmete koji ga okružuju. Vodena para izaziva koroziju metalnih delova, propadanje prirodnih materijala (papir, drvo, pamuk i lan). Visoka vlažnost u kampu dovodi do potrebe za čestim popravkama.

Ali najneugodnija posledica stalne vlage je razvoj buđi. Oni ne samo da pogoršavaju estetsku percepciju kuće, već i krše sanitarne i epidemiološke standarde, što može dovesti do problema sa SES-om i drugim regulatornim organima.

Uzroci visoke vlažnosti

Uzroci visoke vlažnosti

Da biste eliminisali vlagu u kući za goste, potrebno je utvrditi uzroke njenog nastanka. U osnovi postoje dva:

  1. Lokacija kuće u blizini vodenih tijela (reke, jezera, more). Na primorju normalna vlažnost može da pređe 90%.
  2. Kršenje ventilacije: stagnacija vazduha u prostorijama doprinosi stvaranju kondenzata i pojavljivanju plesni.

Da bi se normalizovao nivo vlažnosti u kući za goste, dovoljno je organizovati efikasan rad ventilacionog sistema. Ako je uzrok vlage visok sadržaj vodene pare u spoljašnjem vazduhu, potrebno je napustiti prirodnu ventilaciju u korist mehaničke ventilacije. Oprema će održavati prinudnu cirkulaciju protoka vazduha i prethodno osušiti vazduh na 40-60% udobno za osobu.

Često se vlaga u gostinjskoj kući pojavljuje u odvojenim prostorijama: kupatilima, pored bazena ili u kuhinji. U ovom slučaju potrebno je:
Instalirajte lokalni ventilacioni sistem u problematičnim područjima.

Koristite odvlaživače koji rade na principu grejača ventilatora.
Ove aktivnosti su dovoljne za kontrolu vlažnosti u kući za goste i stvaranje zdravog okruženja za turiste.

Ekonomičan način zaštite hostela od prekomerne vlage

Otklanjanje vlage u kući za goste je prilično jednostavno, ali može dovesti do neplaniranih troškova:

  • Kupovina skupe opreme.
  • Troškovi montaže i puštanja u rad.
  • Naglo povećanje potrošnje električne energije.

Da biste se izborili sa vlažnošću i ostali na budžetu, potražite uređaje koji koriste alternativne izvore energije. Na primer, vazdušni solarni kolektori. Rade na principu grejača ventilatora i služe za stvaranje efikasne mehaničke ventilacije u celom objektu ili u njegovim pojedinačnim zonama. Zbog činjenice da oprema ne zahteva priključak na električnu mrežu, zagarantovana je jednostavna i jeftina instalacija. Ali njihova glavna prednost je što ne troše struju (ili bilo koji drugi skup resurs), a rade besplatno.

Sumirajući

Možete kontrolisati vlažnost u svojoj kući za goste dobrim ventilacionim sistemom. Da bi instalacija i održavanje bili jeftiniji, zamenite električnu opremu vazdušnim solarnim kolektorima. Ovo rešenje vam omogućava da optimizujete troškove turističkog kompleksa i povećate lojalnost kupaca pozicioniranjem kompanije kao ekološki svesne.

Rešite problem visoke vlažnosti

Izaberite Solarni kolektori

VIŠE U KATALOGU
Podijeli svoju ljubav